Borítókép: Ismerd meg a 94 éves rákból kigyógyult nagyit, aki a legidősebb félmaraton teljesítő!

Ismerd meg a 94 éves rákból kigyógyult nagyit, aki a legidősebb félmaraton teljesítő!

Forrás: Getty Images
Harriette Tomphson (is) bizonyítja, hogy a kor csak egy szám!

Harriette rekordot döntött, ő lett ugyanis a legidősebb, aki teljesítette a félmaratoni távot egy versenyen, a hivatalos ideje pedig 3:42:56 lett. Két évvel ezelőtt egyébként ő volt a legidősebb, aki lefutotta a maratont.

Tudni kell róla, hogy 76 éves volt, amikor egyáltalán elkezdett futni, azóta pedig teljesen beleszeretett ebbe a sportba. Először csak lesétált egy maratont azért, hogy limfómásoknak és leukémiásoknak gyűjtsön pénzt, de a versenyen annyira megcsapta a szele, hogy utána ő is kipróbálta a futást. Már 16-szor teljesítette a San Diego Rock 'n' Roll maratont.

Tomphsonról tudni kell, hogy kétszer is kigyógyult már a rákból, először 85-ben diagnosztizálták nála a betegséget, majd 25 év után kiújult bőrrák formájában a lábain, amikor transzplantációra is szüksége volt. Utána kezdett valójában új életet, amelynek a futás is szerves része lett. Minden egyes nap sportol, általában 5 vagy 8 km-t fut, és próbálja pozitívan látni a világot. A titka pedig az, hogy elhiszi, képes bármire!