Borítókép: 5+1 tanács a hétvégi Ultrabalatonra

5+1 tanács a hétvégi Ultrabalatonra

Szombat reggel 11-ik alkalommal rajtol el az Ultrabalaton mezőnye. Ha Te is ott leszel, olvasd el az alábbi néhány tanácsunkat.

Szombaton hajnali 5 órakor az egyéni futók rajtával kezdődik az idei Ultrabalaton. A mezőnyben egyéni, illetve 2-12 fős csapatok teljesíthetik a 220 km-es kört. A futók számára 32 óra áll rendelkezésre, ahhoz, hogy célba érkezzenek. A verseny központjának Balatonaliga ad otthont, a mezőny észak felé halad a rajtot követően.

S hogy mire ügyelj a verseny során...

1. Vigyél magaddal fejlámpát és használd is. Fontos, hogy éjszaka ne csak Te láss, hanem látszódj is!

2. Az Ultrabalaton nagy buli, talán iszogattok ennek hevében. A Varga Pincészetnél fröccsel is megkínálják a futókat. De, aki iszik, az ne vezessen!

3. A váltók rajtja több, mint 8 órán keresztül zajlik. A nap második felére rengeteg kísérő autó lesz úton. Figyeljetek a futókra, bringásokra, minden résztvevőre! Figyeljetek a frissítőpontok közelében! Ne akadályozzátok a forgalmat, a futókat és az UB önkénteseinek munkáját. Legyetek nagy türelemmel egymás iránt!

4. A frissítőállomás mindig az éppen futóé, beérkezőé. Aki rajtolni készül, előzőleg gondoskodjon inni- és ennivalóról, ne a frissítőponton akarj futás előtt feltölteni.

5. Idén - az előrejelzések szerint - szerencsére nem lesz kánikula, sőt vasárnapra egy hidegfront miatt kisebb lehűlés, zivataros idő várható. Amikor csomagolod a szükséges futóhomikat, ruházatot, frissítőt, a változékony időnek megfelelően pakolj.

+1 Míg az egyénieknek hatalmas küzdelem az Ultrabalaton (egyedül, igen EGYEDÜL futnak 220 km-t, ráadásul nonstop), a váltóknak leginkább buli futás, buzdítsátok az egyénieket, mosolyogjatok az eseményen dolgozó önkéntesekre. Azért dolgoznak, hogy neked és a csapatodnak szuper versenyt szervezzenek!