izom,izomlazítás

Izomlazító tippek - ha könnyen beállnak vagy görcsölnek az izmaid

Forrás: Getty Images
Van, akinek könnyen rugalmasak és tónusosak maradnak az izmai, másoknak viszont komolyan be tud merevedni egy-egy terület, ha nem figyel rá kellőképpen.

A résztávos edzések és az emelkedős futások jobban igénybe veszik például a vádli izomzatát, ezáltal görcsöket jöhetnek létre, amiket már SMR-hengerrel is nehéz elűzni, és csak a sportmasszőr oldhatja fel. Ha te is azok táborába tartozol, akiknek viszonylag merevebb az izomzata, akkor most adunk pár tippet, hogyan tartsd kordában!

  • Ami nagyon alap, és amit már a legtöbben betéve tudnak, az a hengerezés. Egy puha, sima felületű hengert érdemes beszerezned, ezzel tudod a leghatékonyabban és kíméletesebben lazítani az izmaidat. Jó, ha edzés előtt is használod pár percben a vádlidon, de érdemes minden nap edzés után vagy szimplán este 10 percben az egész lábadon átmenni. Ha ezt betartod, nagy baj már nem lehet!

  • Érdemes gyakran, legalább a keményebb és hosszabb futások után valamilyen gyógykrémmel is átmasszírozni, hogy megelőzd a görcsök kialakulását. Hazai termék a Székelyföldi Mesterbalzsam, ami 48 gyógynövénnyel segít nyugtatni, lazítani és ápolni az elfáradt izmokat, de gyulladás – és fájdalomcsökkentő hatással is bír.
1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

#VEGYÉLHAZAIT

Amikor a korlátozások miatt sok magyar kisvállalkozó került nehéz helyzetbe, kiadónk azt a célt tűzte ki, hogy segít nekik abban, hogy folytathassák tevékenységüket továbbra is! Létrehoztunk egy Facebook-csoportot, melyben mindazok az alkotók gyűltek össze, akik különleges termékeket vagy szolgáltatást kínálnak. Azóta már elkészült a #vegyélhazait weboldal is, ahol a Székelyföldi Mesterbalzsamhoz hasonló szuper hazai termékeket találsz!

  • Szintén hosszabb és keményebb edzések után jó venni egy forró fürdőt (na jó, nyáron ez nem biztos, hogy mindig olyan jól esik, de hűvösebb időben annál inkább) izomlazító fürdősóval megspékelve. Ez lehet házilag készített verzió is, amihez csak az kell, hogy gyógyszertárban szerezz be párszáz forintért keserűsót (magnézium-szulfátot) és cseppents a fürdővízbe egy kis levendula illóolajat.

Ha pedig erős izomláz gyötör, ezeket a hibákat ne kövesd el!