arcápolás,sminklemosás

Arcápolás futóknak: te minden apróságra odafigyelsz?

Forrás: Getty Images
A sok edzés jótékony hatással van a bőrre, de csak akkor, ha tudod, hogyan védd ki a rengeteg izzadás, a nap káros sugarai vagy épp a nem megfelelő étkezés okozta károkat!

Nem csak a genetika számít

Alapvetően az, hogy milyen a genetikád, nagyon sokat számít abban, hogy jó -e a bőröd állapota, viszont elegendő odafigyeléssel és megfelelő étkezéssel csodákra lehetsz képes. Ha sokat sportolsz, és emiatt sokat izzadsz, az egyik legfontosabb dolog a hidratálás. Ez azért is kell, hogy jól működjön a szervezet, gyors legyen az anyagcsere, de ha dehidratált vagy és keveset iszol, az a bőrödön is nagyon hamar meglátszik. Futóként érdemes kiemelten figyelned arra, mennyi folyadékot iszol, és azt se felejtsd el, hogy fontos visszapótolni az edzés során elvesztett tápanyagokat.

Nem mindegy, mit eszel!

Az vagy, amit megeszel - ezt nem lehet elégszer elmondani. A sok cukor, feldolgozott tápanyag és fehér liszes étel helyett érdemes visszavenni az édességekből, sokkal több növényt, friss zöldséget és gyümölcsöt és jófajta rostokat fogyasztani: hidd el, a helyes étkezés nagyon hamar meglátszik majd az arcbőrödön.

Ezek mellett a bőrápolás szerepe is kiemelten fontos, és nem mindegy, mikor mit használsz: a november 7-10 közötti JOY-napok alatt kedvezményesen juthatsz hozzá szuper arcápolási termékekhez, amikre futóként nagy szükség van. Ne feledd: a kuponok már a Runner's World magazinban is ott vannak!