Borítókép: 3 ok, amiért a futás a legjobb fogyást segítő mozgásforma

3 ok, amiért a futás a legjobb fogyást segítő mozgásforma

Forrás: Getty Images
Ha kifejezetten a fogyás a célod, akkor jó helyen jársz, ha a futás felé kacsingatsz. Miért?
  • Csinálhatod egyedül, nem kell rá sok pénzt áldoznod (mondjuk aztán persze úgyis fogsz), akkor és ott, ahol akarod. Így aztán nem jöhetsz elő kifogások hosszú sorával, mert úgyis csak kamu lenne az összes.

  • Az intervallozás zseniális! Bár, ha hosszú távot futsz alacsony pulzussal, akkor zsírégető zónában dolgozhatsz, és ez fontos az alap-állóképesség és zsíranyagcsere fejlesztése szempontjából, az igazi zsírgyilkos az intervall edzés! Ugyanis akkor kihasználod az utóégetés jelenségét, és általa még a futás után is sokáig égetheted a zsírt és pörgetheted az anyagcserét. Ez pedig fogyás szempontjából fantasztikus! Próbáld ki mondjuk ezt: 3km könnyű kocogás után 5X 1 perc erős, 1 perc könnyű tempóban, majd jöhet 3km levezetés.
  • Ugye, hallottál már a runner’s high-ról? Bár első blikkre úgy tűnik, hogy semmi köze sincs a fogyáshoz, nagyon is szorosan kapcsolódik hozzá! Ugyanis, csak azt tudod kitartóan csinálni, amit élvezel, és ha eléred ezt az érzést, akkor bizony a futást élvezni fogod: így nem kínszenvedés és egy kötelező dolog lesz, mert „le akarsz fogyni”, hanem önmagáért is szeretni fogod. Ettől pedig még hatásosabb lesz!

Hosszú távon persze fontos, hogy az edzésedben legyen erősítés is, de jó pár kilótól megszabadulhatsz a futás által!