Borítókép: Ezért szuper eszköz a kettlebell - érdemes neked is rendszeresen használnod!

Ezért szuper eszköz a kettlebell - érdemes neked is rendszeresen használnod!

Forrás: getty images
A kettlebell remek eszköz arra, hogy keresztedzést végezz!

Néhány lendítéssel és guggolással sokkal jobb eredményt érhetsz el a következő versenyeden, ráadásul a kettlebelles gyakorlatokból könnyen összerakhatsz egy hatásos intervallum edzést. A legjobb, hogy 30 perc is elég ahhoz, hogy javíts a futóteljesítményeden, ráadásul mindössze egyetlen eszközre van szükséged ahhoz, hogy átmozgasd az egész testedet.

Milyen pozitív változásokkal számolhatsz, ha rendszeresen végzel kettlebelles edzést?

A sportolás során erősebbé teheted a szív-, és érrendszeredet anélkül, hogy túl nagy nyomás nehezedne az izmaidra. Megnő közben a pulzusod, ezen kívül erősebbé válsz, a törzsizmaid is keményen dolgoznak közben, így akár a tartásodon is javíthatsz.

A kettlebell edzés további előnyei:

  • erősebbé teszi a farizmot, combhajlítót, a törzsizmokat, a hátat
  • jól fejleszti a mobilitást, ezáltal könnyebbé váliik a futás
  • javít az állóképességeden
  • növeli az edzésmunka-kapacitást

Ezek pedig mind-mind sokat segítenek abban, hogy egészségesebbé válj. Az erős farizmok segítenek abban, hogy futás közben megfelelő legyen a tartásod és elkerüld az ízületi problémákat. A mobilitás szintén fontos a sérülések elkerülésének szempontjából, az állóképesség fejlesztése pedig jól jön, akár kezdő, akár haladó futó vagy.

Milyen gyakorlatokat érdemes végezni?

Mielőtt nekilátnál az edzésnek, fontos, hogy megtanuld szabályosan végrehajtani a gyakorlatokat, ehhez érdemes szakember segítségét kérni. A swing, a guggolás, a fekvőtámasz például szuper gyakorlatok, melyek az egész testedet átmozgatják, de akár kitörést, deadliftet is végezhetsz vele!

Sok sikert!