Borítókép: Így aknázd ki a futás adta lehetőségeket

Így aknázd ki a futás adta lehetőségeket

Bomba alakra vágysz, de "csak" futni szeretsz? Bár a keresztedzés fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, azért van néhány tippünk, hogyan hozhatod ki a futásból a legtöbbet.

Hegyre fel!

Mind az emelkedő, mind a lejtő kemény, mert jobban megdolgoztatja az izmokat. Fuss le is és fel is, hogy erősítsd a combhajlítódat, a feneked, és a négyfejű combizmod. Gondjaid vannak az emelkedőkkel? Olvasd el ezt!

Kavard meg a lépéseket!

A legtöbben mindig ugyanúgy futunk. Ugyanabban a tempóban, ugyanazzal a lépéshosszal, ugyanabban a pózban. Márpedig ennek az a következménye, hogy állandóan ugyanazt az izomcsoportot mozgatjuk meg. Fuss térd- vagy sarokemeléssel, oldalsó vagy indián szökdelésben, és próbáld ki a hátrafele futást is. Így számos másik izmot is megdolgoztatsz.

Futópad az egész világ

Necsak a futásod stílusát variáld, hanem a talajt is, amin futsz. Próbáld ki az aszfalton kívül a terepet, a homokos tengerpartot vagy a köves hegyi utakat. Ettől sokkal jobb lesz a teljesítményed.

Go Go go

Fuss intervalokat. Ha csak 30 másodpercig bírod, csináld addig, mert ennél hatásosabb elemmel aligha gazdagíthatod edzésedet. Kiráz a hideg az intervaloktól? Olvasd el ezt!

Fuss ellenállással!

Egyelőre nálunk nagyon ritka, de Amerikában egyre többen húznak maguk után ejtőernyőféleséget futás közben. Ez azért jó, mert miközben növeli a hatékonyságot, védi az ízületeket.

Fuss babakocsival!

Ez a mozgásforma egyrészt öröm a babának, mert veled lehet, amikor futsz, másrészt kiválóan erősíti a felsőtestet.