Borítókép: Felkészülés a 30K-ra: Itt a második heti edzésterv

Felkészülés a 30K-ra: Itt a második heti edzésterv

Forrás: Nike+ Run Club
Nos, ezen a héten elkezdődött a hivatalos felkészülésem az október 9-ei 30km-re, és máris itt a következő heti terv!

Azt le kell szögeznem, hogy reggeli típus vagyok, általában fél 6-kor kelek, hogy még munka előtt letudhassam az aznapi edzésadagomat, és mivel a hétre bekerült egy esti futás is, kicsit megkavarodott a bioritmusom. Jelenleg leadtam a többi sportból, hogy a futásra koncentrálhassak (persze a cross tréningről sem feledkeztem el, erről IDE kattintva olvashatsz bővebben).

Imádok a Városligetben futni!

A hét egy pihenőnappal indult, ami nekem nagyon furcsa, mert ilyenkor vagyok a leglelkesebb, aztán kedden Vajda Zsuzsi N+RC futóedzővel (róla és a közös munkáról ITT tudhatsz meg többet) tréningeztem, ami késő estig tartott, a másnapra betervezett könnyű 10km-t pedig csak korán reggelre tudtam beiktatni. Mivel kb. 9 óra telt el a kettő között, nem igazán tudtam regenerálódni, úgy éreztem magam, mintha hajnal 4 buliztam és ittam volna, így a 10km óriási kínszenvedés volt, kétszer le is állítottam az órát, szégyenszemre belesétáltam egy-egy orrfújásnak és cipőfűző-kötésnek álcázva. Aztán napközben is csak szenvedtem, egyrészt fizikailag nem voltam oké, másfelől a lelkiismeretemet is bántotta, hogy nem úgy ment a tízes, ahogy terveztem. De szerencsére sikerült úgy alakítani a programomat, hogy este be tudtam pótolni. Valamelyest erőre kaptam, és a barátnőimmel egy könnyű csacsogós 9K-val kompenzáltam a reggelt. Köszi lányok:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Mára egy pihenőnap jutott, de én egy N+TC edzést időzítettem, hogy egy kis másfajta mozgás is legyen a héten! Holnap pihenek újra, és szombaton kellene 12K-t futni, amit eltoltam vasárnapra, mert esküvőn leszek.

Éééés íme a következő heti terv: