Borítókép: „Eldöntöttem, lefutom a 30K-t: kövesd a felkészülésemet!”

„Eldöntöttem, lefutom a 30K-t: kövesd a felkészülésemet!”

Forrás: Nike Women Facebook
Állandó szerzőnk, Brigi, a Shape magazin és Joy.hu szerkesztője, aki már többször is indult magazinunk csapatában az Ultrabalatonon, igazi sportőrült, most úgy döntött, hogy több félmaraton után végre elindulna egy hosszabb távon is. A felkészülését pedig folyamatosan megosztja a Runner's Worldön, hiszen a személyes tapasztalatai sok más olvasó számára is hasznosak lehetnek! (Nem mellesleg, neki nagyon motiváló, ha mások is látják, hogyan halad...)

„Tavaly novemberben futottam az első félmaratonomat, és azóta minden hónapban teljesítettem egyet-kettőt. Óvodás korom óta az életem része a sport, többek között kézilabdáztam, 8 évig úsztam, de a futás csak 2 éve jött be komolyan a képbe. Korábban csak kiegészítés volt a többi edzés mellett, és hetente nagyjából 1-2 alkalommal lefutottam 5K-t, de még az időt sem néztem. Most viszont már teljesen más a helyzet! Biztonsági játékosként nehezen mertem előrébb lépni a 21 km után, de úgy döntöttem, hogy itt az ideje emelni a tétet, és benevezek egy 30K-s versenyre, ami októberben lesz. Sokan kérdezték, hogy miért nem már a maratonra, erre pedig az a válaszom, hogy szeretek szép lassan lépegetni a lépcsőfokokon. Ráadásul az időm nem valami fényes újabban, és azon is mindenképpen javítani akarok. Ha ez szépen meglesz, biztosan a következő lépés az lesz, hogy benevezek egy maratonra.

Az első félmaratonomon, tavaly novemberben, Siófokon.

Eddig futottam, ahogy gondoltam, jártam különböző kiegészítő edzésekre is, de most úgy döntöttem, hogy profik segítségével, irányítottan készülök fel. Ehhez Vajda Zsuzsi, a Nike+ Run Club edzője írt nekem egy szuper 10 hetes tervet, és folyamatosan végigkíséri majd az edzéseimet, hogy a lehető legtöbbet hozhassam ki magamból.

Rajta kívül Pulay Szilvi tréner is segít abban, hogy erősebbé váljak, a Nike+ Training Club gyakorlatokkal turbózzuk majd fel azokat az izmokat, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy sérülés nélkül, topformában teljesítsem a versenyt.

A következő héten kezdődik a felkészülés, és folyamatosan megosztom majd a tapasztalatokat, tippeket, amikkel a profik ellátnak, hogy azok, akik hasonló táv teljesítésére készülnek (esetleg csak kacérkodnak vele) is be tudják építeni a saját programjukba. Lesz szó mindenről, ami hasznos: táplálkozásról, a sérülések megelőzéséről, a megfelelő ruházat kiválasztásáról, a konkrét edzésprogramról, mindent a saját bőrömön tesztelek, és őszintén megosztom a élményeimet és véleményemet.

Remélem hasznos lesz számodra, nekem biztosan nagyon motiváló, hogy folyamatosan meg kell osztanom, hogy állok az edzéssel!"