Borítókép: Ezért kell erősítened, ha fogyni akarsz

Ezért kell erősítened, ha fogyni akarsz

Forrás: Europress
Ha valaki azért sportol, hogy leadjon pár kilót, általában a futást, vagy más kardiómozgásformákat kezd el űzni. És ez szuper! De mellette nagyon fontos, hogy erősítő edzéseken is részt vegyél, mondjuk is, miért!
  • A kardiómozgások alatt nem csak zsírt, de izmot is veszítesz, így egyrészt fontos, hogy megtartsd az izmodat. Ha csak és kizárólag kardiózol, hiába adsz le néhány kilót, nem leszel feszes és formás, hanem inkább plöttyedt!

  • Minél nagyobb a testeden az izomfelület, annál több kalóriát használ fel a tested. Tehát, tegyük fel, hogy most 1300 kcal az alapanyagcseréd (azaz ennyit égetsz el már akkor egy nap, ha nem csinálsz semmit), de ha izmosabbá válsz, ezt jóval feljebb tornázhatod! Az erősítő edzésekkel elérheted, hogy a tréningek után is több kalóriát égess el. Szóval kell ám az erősítés!
  • Egy erősítő edzés alatt is rengeteg kalóriát égetsz el. Főleg, ha a legnagyobb izmokat, mint például a farizom gyilkolod. A nagy súlyos erősítő edzéseknek az az előnye, hogy általuk rengeteg kalória elég a terhelés miatt, de a saját testsúlyos funkcionális tréningek is szuper hasznosak: mivel itt folyamatosan rengeteg izom bekapcsolódik egy-egy gyakorlatnál, a kalóriák csak úgy izzanak!

A futás mellett heti 2 alkalom erősítő edzés kifejezetten ajánlott fogyni vágyóknak (is)!