futni, futás,

Eke Angéla: Hiányoznak az efféle katartikus élmények

Forrás: Wings for Life World Run
Még soha nem vettek részt annyian a Wings for Life World Run nemzetközi jótékonysági futáson, mint az idei évben.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Wings for Life World Run jótékonysági futást, mely minden évben globális összefogásra szólítja fel a futás szerelmeseit. A világon mindenhol egyidőben zajló, a gerincsérültek gyógyítását támogató sportesemény május 9-én, magyar idő szerint 13:00-kor kezdődött, több mint 180 000 futó részvételével, így megdőlt az eddigi részvételi rekordja. A jótékonysági futáson – melynek mottója: „Fuss azokért, akik nem futhatnak” – ismert emberek is teljesítették vállalt távjukat, így többek között Eke Angéla, Molnár Andi és Fenyvesi Zoli is rajthoz álltak a nemes ügy érdekében.

futni, futás,
Forrás: Wings for Life World Run

Az esemény különlegessége, hogy a Föld minden pontján egyszerre történő közös sportolás nevezési díja teljes egészében egy gerincsérültek gyógyítását támogató alapítványhoz kerül, így a résztvevők saját egészségük megőrzése mellett másokét is segíthetik, és olyan embertársaikért futnak, akik nem futhatnak velük.

Minden előzetes várakozást felülmúlt a 2021-es esemény, hiszen 184 236 fővel indult útjára az idei futás, a 195 országból származó sportkedvelők pedig összesen 4,1 millió eurót gyűjtöttek össze jótékonysági célból.

futni, futás,
Forrás: Wings for Life World Run
10 kilométert futottam: kicsit emelkedett, kicsit lejtő is volt, de a gyönyörű budapesti látvány húzott magával
számolt be Molnár Andi táncos, aki először vett részt a Wings for Life futáson.

Eke Angéla számára különösen nagyszerű élmény volt a futás egy olyan év után, mint az előző. „Életem első tíz kilométerét teljesítettem, így nagyon boldog vagyok. Mivel az utóbbi évben nem voltak igazán színházak és premierek, hiányoznak a kis katarzisok, melyeket egy-egy cél elérésével érzek. A mai futás egy katarzis lett.” – mondta a színésznő.

Az esemény szempontjából veteránnak számító, Wheelchairguy-ként is ismert Fenyvesi Zoli idén sem hagyta ki a megmozdulást: „Elszoktam a futástól, de nagyon jó élmény volt így is. Azt tudom mondani mindenkinek, hogy mozogjatok és hajrá ki a szabadba!”

Az Wings for Life applikációban a sportolók nyomában egy Catcher Car, azaz egy virtuális „követő kocsi” loholt – a verseny addig tartott, míg az utolsó futót is utolérték. A férfiak kategóriájában harmadik győzelmét szerezte meg a svéd Aron Anderson, aki 66,8 kilométert teljesített. A nők közül az orosz származású Nina Zarina diadalmaskodott 60,2 kilométeres távval.

A regisztráció már elindult a jövő évi eseményre, amelyre 2022. május 8-án kerül majd sor. További információk az alábbi oldalon elérhetők: www.wingsforlifeworldrun.com.

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

 

395 Ft