Borítókép: 4 pozitívum a futópadban (egy igazi futópad-gyűlölő szerint)

4 pozitívum a futópadban (egy igazi futópad-gyűlölő szerint)

Forrás: Europress
Ma reggel jött el az a pont, amikor úgy döntöttem, hogy inkább a futópadon csinálom meg az előírt résztávos edzést, mert úgy éreztem, ezt már odakint nem tudom hatékonyan lenyomni.

Eddig nem volt még ilyen, bármilyen időjárási körülmény mellett a szabadban szoktam futni, legyen zuhogó eső, mínusz 15 vagy plusz 40 fok. Esetleg szmog (ezt nehezen mertem kimondani, mert nagyon sokan lehurrogtak miatta, de esküszöm semmit nem éreztem belőle). Sőt, be kell valljam, hogy soha nem értettem azokat az embereket, akik szívesen futnak a padon, mert ebben a sportban pont az a jó, hogy arra mehetsz közben, amerre csak szeretnél! De meg kell jegyeznem, hogy végre találtam benne pár pozitívumot:

  • Nem kellett figyelni a tempóra. Csak beállítottam, és mentem. Nem muszáj folyton az órámat néznem, hogy épp mennyivel futok, elég szedni a lábamat!

  • Az intervallozás tényleg nem annyira unalmas, mintha egy laza 10-est szerettem volna futni, szóval az ilyen edzéseknél még előfordulhat, hogy egyszer vagy maximum kétszer bemegyek a terembe. (Mondjuk a bemelegítő 5K-nál már majdnem a falat kapartam!)
  • Komoly logisztikát igényel télen, hogy melyik cuccomat vegyem fel, mi legyen mi alatt, és mikor tudom legközelebb kimosni. Így legalább most az egyszer nem kellett vele foglalkozni, és az egyik kedvenc nyári caprimat vehettem fel!

  • Nem száradt ki a szám és az arcom. A hideg téli futásokban csak azt nem szeretem, hogy kifújja a hideg szél a bőrömet, és egész nap kenegethetem utána. Itt legalább ilyen gond nincs!

Holnap azért remélem, ki tudok majd menni….