maraton,kutya,sérült kutya,amputált

Sally, az amputált kutya maratont fut, hogy pénzt gyűjtsön a kutyaotthon számára, ahol él

Forrás: DOGS4RESCUE
Sally, egy olyan kutya, aki elvesztette két hátsó lábát és a farkát, miután meglőtték a szülőföldjén, Bulgáriában. Azért fut maratont, hogy pénzt gyűjtsön az otthon számára, ahol jelenleg él.

Sally napi 1 mérföldet (kb. 1,6 km-t) fog futni 26 napon át, a pénz a manchesteri Dogs4Rescue kutyaotthon számára gyűlik. Ezzel az akcióval 15 000 fontot szeretnének gyűjteni, amelyből új területet vásárolnának az otthonhoz.

maraton,kutya,sérült kutya,amputált
Forrás: DOGS4RESCUE

A sérült Sallyt Bulgáriában egy család mentette meg, majd pedig a Dogs4Rescue otthonba került, ahol amputálták a sérült végtagjait, hogy jobb életminőséget biztosítsanak számára. A közelmúltban kapta meg kerekes „lábait”, melyek segítségével könnyebben mozoghat.

maraton,kutya,sérült kutya,amputált
Forrás: DOGS4RESCUE

Emma Billington, a Dogs4Rescue alapítója, elmondta: „Nem akartunk lemondani Sallyről, mint ahogyan ő sem akart lemondani arról, hogy tovább éljen. Sokan azt javasolták, hogy altassuk el, de ő nap, mint nap bebizonyítja, hogy hibás döntés lett volna ezt megtenni. Örömteli, boldog kutyalány, aki szereti az életet és különleges matriarchális szerepét, amelyet az otthonban betölt. Több száz kutyát mentünk meg és Sally mindenkivel különösen barátságos. Ő az, aki a szárnyai alá veszi az újonnan érkezőket.”

A Dogs4Rescue úttörőként foglalkozik olyan kutyákkal, akik többnyire háborús övezetben sérülnek meg vagy bántalmazzák őket. A világ minden tájáról érkeznek hozzájuk kutyák, beleértve Bulgáriát, Ciprust, Afganisztánt, Romániát, Ománt, vagy Kínát. Több mint 1200 kutyát mentettek már meg és abban reménykednek, hogy a területnöveléssel ezt a számot jelentősen növelhetik.

__________________________________________________________________________

Klassz dolog, amikor egy sérült, elhagyott állat új esélyt kap, ráadásul új otthonra is lel: