Borítókép: Ultrabalaton: 4 kaja, amit vigyél magaddal (az energiaszeleten kívül)

Ultrabalaton: 4 kaja, amit vigyél magaddal (az energiaszeleten kívül)

Forrás: Getty Images
Elérkezett az idei Ultrabalaton hétvégéje, ahol őrületesen nagy számban indulnak el a futók. Ha te is közöttük vagy, érdemes kicsit alaposabban átgondolni, milyen ételekkel is készülj, hogy végigbírd és a gyomrod se háborogjon!

Természetesen mindenki feltöltekezik gélekkel, szeletekkel, de ezeken kívül azért mást is igényel a futógyomor. Ha egy nap többször kell elindulnod, nem biztos, hogy van lehetőséged „rendesen enni”, ezért fontos, hogy ilyen típusú ételek legyenek nálad az Ultrabalatonon:

 • Főtt barnarizs, bulgur, köles – ami tetszik
  Szimplán megfőzve, esetleg kevés olíva olajjal, sóval, borssal, és visszafogottabb fűszerezéssel. Nem bántja a gyomrodat, feltölt energiával, és különböző adagokat tudsz belőle enni. Ha csak egy kanálra futja, akkor annyit, ha többre, akkor egy tetemesebb adagot is.

 • Gyümölcsök
  Hidratálnak is, ugyanakkor vannak bennük vitaminok és cukrok, és az elektrolitokat is pótolhatják. A legjobb, ha gyümölcssalátát készítesz, mert akkor egyszerre többféle vitamint is be tudsz juttatni. Sokan szeretik az aszalt gyümölcsöket használni energiagélek helyett, ez is egy jó megoldás, természetes, és biztosan nem megy tőle a hasad.

 • Zabkása
  Az is jó ötlet, ha előző este készítesz magadnak több adagnyi zabkását a kedvenc gyümölcseiddel, magféléiddel megspékelve, és azt viszed el hűtőtáskában kis edényekbe adagolva, így mindig megehetsz egyet, amikor szükséged van rá.

 • Húsleves
  Sokan készülnek egy nagyobb adag csont- vagy húslevessel, és izotóniás italok helyett használják, ha pedig beüt megint egy vihar, jól is esik a termoszból elővett forró leves a didergő testednek!

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!