Borítókép: Készíts müzlit házilag!

Készíts müzlit házilag!

Sajnos a bolti keverékekben jóval több a cukor, mint kellene, ezért sokkal jobban jársz, ha otthon készíted el.


Hozzávalók:
4 bögre zabpehely
fél tk. só
1 marék aszalt gyümölcs
1 marék mag
5 ek. olívaolaj
1 tk. vaníliakivonat
1 tk. fahéj
juharszirup vagy méz ízlés szerint
2 tojásfehérje, kissé felverve
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőd 150 fokra. Keverd össze a fahéjat, zabpelyhet, sót, a gyümölcsöket és magvakat. Öntsd a tojásokat, a szirupot vagy mézet, a vaníliakivonatot és az olajat egy másik tálba. Öntsd rá a folyékony keveréket a száraz hozzávalókra és alaposan keverd össze. A keveréket oszd el egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Mehet 25-35 percre a sütőbe. Hűtsd 15 percig, aztán törd össze és már eheted is.