Borítókép: Így táplálkozz fogyókúra alatt: edzés előtt, után

Így táplálkozz fogyókúra alatt: edzés előtt, után

Nehezített a pálya, de megoldható.

Kedves Szilvi!
Nekem az edzés utáni táplálkozás a legnagyobb gondom, de az edzés előttivel sem vagyok teljesen tisztában, hogy mit mikor lehet fogyasztani és mennyit. Minden nap járok súlyzós- zenés cardió edzésekre, de úgy vettem észre, hogy megálltam a fogyásba.
Mit tegyek?

Köszönöm: Zsuzsi

SZAKÉRTŐNK, PULAY SZILVI VÁLASZA:

Kedves Zsuzsi!
Edzés előtti étkezés során fontos a szénhidrát fogyasztás, ekkor gyors felszívódású ch-t is fogyaszthatsz. Mindenkinél más "jön be", de 20 perccel edzés előtt egy banán vagy energiaszelet tökéletes választás lehet. Fontos, hogy edzés előtt ne terheld meg a gyomrodat (ne egyél túl sokat, vagy zsíros ételeket, továbbá nem javaslom a tejtermékeket a nehéz emészthetőségük miatt).

Sportolás után-még akkor is, ha este edzettél - nem hanyagolható el a visszatöltés. Ekkor azonban már a fehérjén, vitaminokon, ásványi anyagokon legyen a hangsúly. Javaslom a túrót, zöldségturmixot, vagy egy könnyed csirkés salátát.

Fontos, hogy az edzések mindig (legalábbis rendszeres időközönként) új kihívást és terhelést adjanak a testednek. Kellenek az új ingerek, fokozatosan magasabb terhelés, mivel a szervezet egy idő után adaptálódik az edzésekhez és kevésbé képes fejlődni. Így a fogyás is lassabban haladhat.

További sok örömöt kívánok a sportoláshoz :)
További kérdésekkel is fordulj hozzám bizalommal.

Szép napot!

Szilvi

Ha neked is van kérdésed Szilvihez, itt felteheted! A többi szakértőnkkel pedig itt ismerkedhetsz meg.