Borítókép: Próbáld ki Főrdös Zé házi energiaszeletét!

Próbáld ki Főrdös Zé házi energiaszeletét!

Forrás: Street Kitchen
A legfrissebb Runner's World címlapján Fördős Zét láthatod, aki a belső oldalakon megmutatta kedvenc futóhelyét és a legjobb Street Kitchen futókaja receptjeit. Ízelítőnek íme a házi energiaszelet:

Hozzávalók 10–12 szelethez:

  • 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
  • 20 dkg olajos mag vegyesen (dió, mandula, kesudió)
  • kis marék kókuszcsipsz
  • 5-6 szem datolya
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg méz
Runner’s World 2020/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/04 (digitális verzió)

Ősszel is minden a futásról szól!

Bár az életünket felforgatta a járvány, futni mindig lehet, ezért a legújabb lapszámban is számos hasznos edzés- és táplálkozási tippel készültünk, hogy most se rekedj meg a fejlődésben. A címlapon Fördős Zét láthatod, aki a magazin belső oldalain megmutatta nekünk kedvenc futóhelyét és – kajarecepjeit is! Ne hagyd ki!

595 Ft

Az aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszcsipszet egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk, és rázogatva, ügyelve arra, hogy nehogy megégjenek, megpirítjuk őket. Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük és egy aprítógépben durvára zúzzuk. A kimagozott datolyát és a pirított magokat az aszalt gyümölcsös masszához adjuk, majd újra zúzunk rajta egyet. A keveréket egy tálba rakjuk.

A serpenyőt ismét felhevítjük és beleszórjuk a zabpelyhet, és mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk és a gyümölcsös-magos keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát és egy 18×24 cm méretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Megvárjuk, amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

Kipróbálod?