saucony,saucony cipőteszt,ride iso 2,saucony ride iso 2

A szezon befutója: a Saucony új futócipőjét teszteltük!

Forrás: Hámori Zsófia
Főszerkesztőnk kipróbálta a Saucony Ride Iso 2-t, és el is mondja, hogy tetszik neki!

Már a legfrissebb Runner's Worldben is megírtam, hogy augusztusban elkezdtem letesztelni a Saucony Ride Iso 2-t, ami nem feltétlenül az én lábamra való, mégis tettem vele egy próbát, mert többen azt mondták, hogy érdemes.

"Nos, kezdjük azzal, hogy az én alsó lábszáram elég fura. Egyfajta születési rendellenesség, hogy nem hajlik eléggé visszafelé a bokám, ráadásul a kétfejű lábikraizmom, a gastrocnemius nálam sokkal fentebb tapad, mint ahogy általában szokott (ez az az izom, amitől kidülled a vádlid hátrafelé), szóval elég gyakorta van vádliproblémám vagy érzékeny az Achilles-inam, ha nem megfelelő cipőt viselek, és nem hengerezem napi szinten. A neutrális aszfaltos cipők nálam tényleg csak rövidebb tempófutásokon vagy résztávos edzéseken működnek, különben jól lerottyanok napokra. Most mégis tettem egy próbát a Saucony Ride ISO 2-vel (ebből a márkából nálam korábban főként a Guide, és olykor a Kinvara jöhetett szóba), mert ismerősök tapasztalatai alapján annak ellenére, hogy neutrális, a stabil cipősök igényeinek is megfelel."
saucony,saucony ride iso 2,saucony cipőteszt
Forrás: Hámori Zsófia
"Ez a verzió nagyon sok pozitív átalakuláson ment át, könnyű, mégis jól tart. Először egy laza 30 perces regeneráló kocogáshoz viseltem, és bár nagyon kényelmes volt, ebből nem sok mindent lehet azért leszűrni... Utána jött 8km-es fartlek, majd egy hétvégi 16km-es fokozó futás (3X5km erősődő intenzitáson + 1km levezető kocogás), és minden egyes alkalommal nagyon jól teljesített. Puha, de nem süppedsz bele, mert könnyen visszadob a talajtól (aszfalton, salakon és rekortánon próbálgattam). Nekem most nagy kedvencem, mert a felső része is kényelmesen illeszkedik a lábamra, és nem sült bele a lábfejem 32 fokban sem!"
saucony cipőteszt
Itt éppen az első futások egyikén próbálgattam a cipőt.

Azóta viseltem már zuhogó esőben aszfalton, könnyebb erdei úton is, többször is résztávoztam benne, de hosszabb aszfaltos edzéseket is ebben csináltam. A bokám és az Achillesem rendben, így már több hét távlatából is azt tudom mondani, hogy bevált, szeretem, így akár versenyezni is szívesen mennék benne. Pár napja reggel egy 17km-es fartlekfutást teljesítettem benne:

saucony,saucony ride iso

Sokkal jobban bevált, mint egy stabilabb cipő, mert azokban gyakran azt érzem, hogy nem vagyok elég ruganyos, nem tudok olyan könnyedén futni. Örülök, hogy kipróbáltam, és továbbra is lelkesen gyűjtöm majd bele a kilométereket!