Borítókép: Run Away! Fuss el!

Run Away! Fuss el!

Nemzetközi sajtókampány, ahol az erőszak megelőzésére hívjuk fel a figyelmet.

Makai Viki ultrafutó Budapesten kegyetlen támadás, bántalmazás és szexuális erőszak áldozata lett. Csodával határos módon férje megmentette életét és a rendőrség elfogdta a támadót. Viki nyilvánosságra hozta a támadást részleteit, hogy felhívja figyelmet erre a szörnyű jelenségre és saját tapasztalatából leszűrt tanulsággal segítse embertársait.

Makai Vikivel egy hosszabb mélyinterjú készült, ennek rövid előzetese látható alább. A teljes interjúvideó Viki blogjában tekinthető meg.

A Run away! kampány első célja figyelemfelkeltés a problémára. Bízunk benne, hogy gondolatokat sikerül ébresztenünk, amik előre viszik mindannyiunk védelmét. Örömmel vesszük, ha ezek a gondolatok közös erővel egy pozitív ügyért akár tettekre módosulnak. Talán a kampányüzenetek kapcsán mások is szívesen elmondanák, hogy velük mi történt, talán leszenk olyanok is, akik ennek kapcsán erőt merítenek a változáshoz. Ha vannak szervezetek, közösségek, akár magánszemélyek, akik tudnak azonosulni az üzenettel, örömmel vesszük együttműködési javaslatukat.

Mindenki tudatosan, és felelősséget vállalva keresse meg azt a megoldást, ami számára, az ő gondolkozása és körülményei tekintetében a legbiztonságosabb önmagának! „Felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről ismeretem van, nem fogok csukott szemmel járni!” Emberi történetek emberi érzéseket váltanak ki és tettekre sarkallnak, melyek a világot formálják.

Formáljuk együtt!