Borítókép: Mi az, ami sose hiányozzon a hűtődből?

Mi az, ami sose hiányozzon a hűtődből?

Ahhoz, hogy jól teljesíts (akár futás közben is), elengedhetetlen, hogy a megfelelő tápanyagokkal lásd el a szervezeted. Íme hét étel, ami elvileg sosem hiányozhatna a hűtődből.


Gyümölcsök


A gyümölcs azért is nagyon praktikus, mert a legtöbb fajtáját egyszerűen magaddal is viheted. Az alma, a narancs, a szőlő vagy a piros magvak a táskádban is elférnek, a tárolásuk is egyszerű, és a nap folyamán bármikor jól jönnek.

Leveles zöldségek


Jöhet a kelkáposzta és a spenót? Ezek a sötétzöld finomságok tele vannak Kalciummal, rostokkal, A és C vitaminnal, folsavval, és nagyon jó alapanyagot képeznek a különböző smoothie-khoz, levesekhez és szendvicsekhez.

Joghurt


A joghurt kiválóan hordozható étel az elfoglalt napokra. Vásárolj minél organikusabb fajtát, és kerüld a cukrozott fajtákat. A gyümölcsjoghurtban annyi kalória van, hogy inkább számít desszertnek, mint egészséges választásnak.

Lágy sajtok


Szintén kiváló protein forrás, amit könnyen magaddal is vihetsz.

Növényi tejek


A mandula-, a szója és a kókusztej nemcsak a kávéban jön jól, hanem krémes dresszingekhez és levesekhez is tökéletes. Amellett, hogy kalciumban és D-vitaminban gazdag, különlegessé teszi az ételeket is.

Tojás


A tojás nagyon jó alapja a reggelidnek, a keménytojás pedig szintén olyan étel, amit magaddal tudsz vinni, és bármikor elfogyaszthatod, amikor éhes vagy. Fontos, hogy tanyasi tojást válassz, ne gyárit, mert sokkal gazdagabb Omega 3 zsírsavakban.

Fagyasztott zöldségek


A gyorsfagyasztott zöldségek nem vesztenek sokat a tápanyagtartalmukból, és sokkal tovább elálnak, mint a friss változat. Legyen tele velük a mélyhűtő, így bármihez hozzáadhatod őket, amit épp főzöl.