maraton,budapest maraton,verseny után

Megcsináltad! De mi jöjjön a verseny után?

Forrás: Getty Images
Ha most teljesítettél életedben először egy számodra nagy távot, esetleg ma futottad le életed elő maratonját, nagyon büszke lehetsz magadra! És, hogy kitartson ez a jó érzés, adunk pár szuper tanácsot is.

Gratulálunk, nagyon ügyes vagy! Hatalmas lépést tettél, és ezt más sosem veheti el tőled senki.

  • Ha már hazaértél, nyújtottál egy nagyot és legurítottál egy sört vagy egy kólát, akkor itt az ideje egy alapos hengerezésnek, hogy amennyire lehet, rugalmasak legyenek az izmaid. Jó ötlet még, ha veszel egy forró fürdőt: ha van otthon valamilyen fürdősót meg levendulaolajod (ami segít az ellazulásban), töltsd el egy kellemes 20-30 percet a vízben.

  • Jöhet egy jó evés is! Válassz valami tápláló ételt, amiben van bőven szénhidrát, fehérje és zsír is, hogy tápláld az izmaidat, feltöltsd a raktáraidat, és segítsd a regenerálódást. Ha egyébként szigorú vagy a táplálkozásodat illetően, most nyugodtan bűnözz és válassz olyat, ami nem csak a testedet, de a lelkedet is táplálja.

  • A nap hátralévő részében biztosan el leszel varázsolva és a gratuláló üzeneteket fogod olvasgatni, na meg pihensz egy napot. Erre szükséged is van, használd ki jól.

  • Másnap érdemes beiktatni egy laza sétát vagy bringázást, hogy a felgyülemlett tejsav könnyebben kiáramoljon a véredből, na meg az elgémberedett testednek is jót tesz majd.

  • Amikor valaki egy nagy versenyt teljesít, olyan extázisba kerül, hogy már a következő versenyen gondolkodik, és ez nagyon jó! Még ebben a lelkes hangulatban kezdj el keresgélni, mi lesz az újabb kihívás!

  • Ha egy kemény edzéstervhet követtél, aminek a mai nap lett vége a versennyel, nem csak fizikailag, de mentálisan is fáradt lehetsz. A szezon ezen pontján nyugodtan kivehetsz akár egy hét szabit is, amikor nem futsz, de minden mást sportolsz azért, amihez kedved van. Utána pedig majd tedd félre az órádat, a pace-t és a pulzuszónákat, és fuss úgy, ahogy kedved tartja.

Még egyszer gratulálunk, és további sikeres versenyeket kívánunk!