Borítókép: ULTRA - díszbemutató az Urániában

ULTRA - díszbemutató az Urániában

Tegnap este tartották az ULTRA című film hivatalos bemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmet Simonyi Balázs rendezte, és mint futó szerepel is benne.

A film producere Józsa László, aki szintén fut, sőt évekkel ezelőtt pont az ő hatására kezdett el futni Balázs.

A történet keretét a Spartathlon verseny adja. Öt szereplő, azaz pontosabban öt futó 2015. évi Spartathlon versenyéről láthatunk mozzanatokat és azon keresztül kapunk képet a futók jelleméről, azok versenyen történt változásáról. Minden szereplő részéről más-más az életút, más a motiváció. Mindenkiben felmerülnek az út során kérdések, és ahogy a cél felé közelednek a kérdésekre érkeznek sejtések, válaszok. A film olyan mint az élet. Nem szűkölködik vicces jelenetekben, vagy a drámai pillanatokban és a nézőt folyamatos feszültségben tartja. Vajon sikerül-e a szereplőknek célba érniük?

Dokumentumfilm, sportfilm, életrajzi film. Mind-mind egybegyúrva szűk másfél órában.

A film megtekintése közben azon gondolkodtam, vajon a nem futó nézők mennyire tudják befogadni, pontosabban mennyire tudnak azonosulni a szereplőkkel? Őszintén szólva nem tudom, de ha valaki olyan is látja majd, aki nem fut, feltétlenül írja meg nekünk.

Április 8-án az HBO GO műsorára tűzi a filmet, illetve pár hét múlva moziban is megtekinthető lesz a közönség számára.

A film szereplői és a stáb egy része
A fotón középen Lőw András 19-szeres Spartathlon teljesítő, ezzel minden idők második legtöbbször célba érkező futója ezen a versenyen
Kostis Papadimitriou a Spartathlon versenyigazgatója
Lubics Szilvia, Simonyi Balázzsal és a Spartathlon versenyigazgatójával