Borítókép: Több, mint címlaplány

Több, mint címlaplány

Augusztusi címlaplányunk ma teljesítette az IRONMAN 70.3-at Budapesten. A magazinban a felkészülését, most pedig az örömét osztja meg velünk.


"Az elsődleges célom az, hogy magamnak bizonyítsak, hogy kilépjek a komfortzónámból és olyat alakítsak, amire büszke lehetek. Most az idővel nem is foglalkozom, nyilván nem megnyerni akarom ezt a versenyt." Így nyilatkozott Nelli néhány hónapja az IRONMAN 70.3-as versenyről, amelyre mindössze négy hónapja volt edzeni. Ehhez képest megnyerte, legalábbis a korosztályában első helyezett lett, az abszolút mezőnyben pedig a 24-ik, és fantasztikus, 5 óra 7 perces idővel ért célba.

Screen shot 2015-08-22 at 6.22.47 PM


"Maximálisan elégedett vagyok, magam is nagyon meglepődtem, hat óra körüli időre számítottam" – meséli. – "Amikor elkezdődött az úszás, és azt láttam, hogy benne vagyok az első háromban, és közben azt éreztem, meglepően könnyen megy, arra gondoltam, ebből akár többet is ki tudok hozni, mint hittem, és meglehet akár a dobogó is. Aztán a bringa is jól sikerült, tulajdonképpen az úszás és a biciklizés alatt végig a futásra tartogattam, mert attól féltem a legjobban. A bicikliről kicsit robot üzemmódban szálltam le, de aztán a futásba is hamar belelendültem. A várt hatperces km-ek helyett 5'20-as ezreket mentem, és a 17-ik km-ig nem is volt semmi baj. Ez a pont azonban határozottan a holtpont volt, eléheztem, rázott a hideg és zsibbadt a bőröm, egy RedBull azonban átsegített a nehézségeken és célba értem. Nagyon boldog vagyok. Rengeteg ember szurkolt nekem, ott volt a városban a családom, a barátaim, a vendégeim, egyenpólóban szurkoltak, ez nagyon sok erőt adott."

Screen shot 2015-08-22 at 6.24.07 PM


Ma este 8-kor a jövő szeptemberi ausztrál IRONMAN 70.3-as VB-re osztanak ki helyeket, ha Nelli helyet kap (erre sok az esélye, hiszen első lett a korosztályában), akkor lehet, hogy ma este eldől, mivel lesz elfoglalva a következő egy évben.
Szép volt, Nelli!