Borítókép: Szuperfinis és pezsgőfürdő a célban

Szuperfinis és pezsgőfürdő a célban

És igen, megérkezett tegnap délután a Kék Csapat az Országos Kéktúra nyugati végébe. Ezzel véget ért a három futó hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendő futása, mely múlt hét pénteken kezdődött.

Az utolsó előtti hosszú szakasz Olivéré volt. A Káld és Ölbő közötti útra trópusi jellegű esőben, hajnalban, egyedül indult el. Szintben nem túl gazdag, de annál bozótosabb részeken haladt. Ahogy pirkadt, az eső is alább hagyott. Mintegy 50 km után fáradtan ért a kijelölt váltópontra.

Innen Gergő indult tovább az utolsó, Írott-kőig tartó szakaszra. Tendenciájában szinte teljesen sík útvonal következett, helyenként kilométereken át tartó belátható egyenesekkel. Én kísértem el erre az utolsó szakaszra. Az idő kellemesen hűvössé vált és a nap is csak gyengén éreztette hatását. Kőszeg lábától kezdődött a végső erőpróba. A Hörmann-forrásnál várták Gergőt a társak, Olivér és Robi. Addig meredek emelkedők és enyhe elnyúló lejtők váltották egymást.

Délután 4 órakor kezdték meg az utolsó 2 km-t, a végső célig tartó utat közösen tették meg. Jó hangulatban, viccelődve telt az utolsó pár perc. A Kék Csapat az Országos Kéktúra 1160 km-es távját, mely 30000 méternyi szintemelkedést is tartalmaz, 6 nap 11 óra és 40 perc alatt teljesítette. Olivér, Robi és Gergő a 168 órás időterven belül sikeresen végigfutott az útvonalon.

A csapattagokat és minden kísérőt, résztvevőt jól eső elégedettség töltött el. Bár a pillanat megható volt, örömkönnyek helyett inkább pezsgőcseppek potyogtak az arcokon.

Köszönjük az elmúlt egy hetes figyelmet, drukkolást, izgulást a srácokért.
Szász Norbert, a Kék Csapat egyik kísérője
Írott-kő, 2016. július 14.