suhanj,suhanj 6,suhanj hatórás

Suhanj! 6 Jótékonysági futóbuli idén már nyolcadik alkalommal!

Forrás: Abai Róbert
Július 21-én nyolcadszor is SUHANJ! 6 Hatórás jótékonysági futóverseny és szabadtéri buli a szigetmonostor-horányi Dunaparton.

A SUHANJ! 6 hatórás non-profit jótékonysági futóverseny, melynek bevétele a SUHANJ! Alapítvány munkáját támogatja. Az esemény különlegessége, hogy éjfélkor rajtol és reggel 6 órakor van vége. A nyolcadik SUHANJ! 6-ra ismét Szigetmonostor-Horány Duna-partján, 2019. július 21-én kerül sor. A versenyre egyéni versenyzők, illetve 2-6 fős csapatok nevezhetnek. Bár a SUHANJ! 6 igazi nyári, jótékonysági bulifutás, a verseny gazdag története során olyan komoly sportolók indultak és győztek, mint Lubics Szilvia vagy Maráz Zsuzsanna, és az itt elért távok azóta is a versenyszám örökranglistájának legjobbjai között vannak.

A 8. SUHANJ! 6-ot a már megszokott helyszínen, Szigetmonostor Horány részén, a Duna-sétányon, jó minőségű aszfalton rendezik. Egy kör hossza 2 km, a pálya kerekesszékes teljesítésre alkalmas, de a fordítók miatt handbike-kal nem teljesíthető.

A SUHANJ! 6 nem egyszerűen egy ultrafutóverseny, hanem különlegesen jó hangulatú, közvetlen és családias hangulatú jótékonysági esemény. A magyarországi Duna-szakasz egyik legszebb pontján, a Szentendrei-szigeten, Szigetmonostor-Horány dunaparti sétányán rendezik már évek óta.

suhanj,suhanj 6,suhanj hatórás

A verseny bevétele teljes egészében a SUHANJ! Alapítvány munkáját támogatja, ami 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Tevékenységének alapvető célja, hogy rendszeres edzéslehetőséget biztosítson minél több érintett gyermek és fiatal számára. A SUHANJ! alapelvei szerint és immár 9 éves gyakorlatában a sport, a mozgás javítja az egyén életminőségét, élményterápiaként működik és kiváló eszköze a társadalmi integrációnak

Edzéseinek rendszeressége azt célozza, hogy a sport az érintett személyek és családjuk mindennapjainak részévé váljon, így életmódváltást eredményezzen, egyaránt hozzájárulva az egészségmegőrzéshez és a társadalmi kapcsolatok színesedéséhez, az előítéletek lebontásához és az esélyegyenlőség megteremtéséhez.

Na és, te ott leszel a versenyen?