ultrafutás,ultramaraton,4 deserts Namib Race,Ultra Gobi,jótékonyság

Lubics Szilvia a Góbi sivatagban fut 400 km-t augusztus végén

Forrás: RacingThePlanet
Szilvi részt vesz az Ultra Gobi elnevezésű versenyen – ezt ma jelentette be támogatói társaságában. A 400 kilométeres, külső segítség nélkül teljesítendő non-stop verseny az egyik legkeményebb kihívás lehet az eddigi vállalásai közül.

A futás a Góbi sivatag úttalan útjain vezet végig. A szintidő ugyan bő hat nap (147 óra), ám az ottani körülmények miatt a résztvevők csak pár órát tudnak aludni a verseny alatt. Noha vannak frissítőpontok, a futók ételüket, italukat és az extrém körülményeknek megfelelő ruházatukat maguk cipelik.

Egy korábbi videó a versenyről:

„Minden szempontból ez lesz életem „leg” futóversenye. Ez a leghosszabb megmérettetés, amin valaha indultam, ráadásul önellátó, önnavigációs kihívásról van szó. Ha mindez nem lenne elég, a távot egy etapban kell teljesíteni, nehéz terepen, magaslaton és szélsőséges időjárási körülmények között. Hatalmas próbatétel lesz fizikailag is, és arra is kíváncsi vagyok, lelkileg hogy kezelem majd a napokig tartó magányt, a kialvatlanságot és a szélsőséges körülményeket” – mondta a versenyről Szilvia.

ultrafutás,ultramaraton,Lubics Szilvia,jótékonyság,Ultra Gobi
Forrás: Lubics Szilvia Facebook oldal
Szilvi itthon fog felkészülni az extrém körülményekre a következő hónapokban.

Az Ultra Gobin való részvétellel Szilvi szeretné felhívni a figyelmet azokra a súlyosan beteg gyerekekre, akik számára a világ és a sport örömének a felfedezése sok esetben közel lehetetlen. Az élmények számukra sokszor mindennél többet jelentenek, és nagyban hozzájárulnak gyógyulásukhoz is. A futó és támogatói épp ezért úgy döntöttek, hogy a felkészüléssel és a futással egy időben virtuális gyűjtést rendeznek a beteg gyerekeknek élményeket kínáló Bátor Tábornak.

Az adományozáshoz ráadásul most még anyagi „befektetésre” sincs szükség, azt bárki megteheti pusztán azzal, ha Szilvivel közösen készül a versenyre. A CHERRISK CherryGO nevű applikációjának letöltésével ugyanis bárki pontokat (pontosabban cserkókat) gyűjthet azzal, ha mozgásban van (például sétál, fut vagy biciklizik) ezeket pedig jótékony célra is fordíthatja. A cserkókat ugyanis 200 forintot érő „Lépjünk együtt a beteg gyermekekért!” kuponokra lehet váltani. Amennyi virtuális forintot összegyűjtenek a résztvevők, annyi valódi forintot fog átutalni a CHERRISK a Bátor Tábornak.

ultrafutás,ultramaraton,ultra gobi,Lubics Szilvia,jótékonyság,Namib Race
Forrás: RacingThePlanet
Szilvi áprilisban teljesítette a 250 km hosszú 4 Deserts Namib Race-t, mint kiderült már ez a futás is felkészülés volt az augusztusi kínai versenyre.

„Mivel ennyire különleges terepről van szó, azt várom, hogy ez lesz életem legkeményebb, de egyben legkülönlegesebb futóélménye is. Épp ezért úgy éreztem, hogy ezzel a kihívással másnak is szeretnék élményt szerezni. A nehéz órákban ráadásul nekem is erőt adhat majd, ha arra gondolok, hogy mindez nem csak rólam szól” – mondta Szilvi a verseny jótékony céljairól.

A korábbi versenyeken készült fotók betekintést nyújtanak a pálya jellegébe: