Borítókép: 7 ok, hogy beszerezd a legfrissebb számunkat!

7 ok, hogy beszerezd a legfrissebb számunkat!

Megjelent a legfrissebb számunk, címlapon az Igazi futó pályázat győztesével, Kovács-Véger Judittal. Hogy mit találsz a magazinban? Kiderül, melyek a legjobb reggelik, amik feltöltenek futás előtt, megmutatjuk, hogyan érheted el a futócéljaid és összeszedtük az őszi futócipők legjavát is. Ebben a számban megismerkedhetsz az Igazi futó pályázatunk nyerteseivel és elmondjuk, mi kell ahhoz, hogy ultrafutó váljon belőled.

Igazi futó vagyok!

Felhívásunkra jelentkezve rengetegen osztottátok meg velünk a történeteteket: hogyan kezdtetek futni, hogyan jutottatok el a rendszeres edzésekig, versenyekig. 10 történetet választottunk ki hétköznapi „futó hősökről”.

Sörrevaló

Ha előfordult már, hogy kiakadtál egy kézműves sör árán, jól figyelj: Lewis Kentnek egyenesen fizetnek azért, hogy lehajtsa őket. A világelsők közé tartozó profi sörfutónak persze emellett a pályán is teljesítenie kell – méghozzá gyorsan. A 23 éves Kent azzal keresi a kenyerét, hogy lehúz egy 0,33 literes, 5%-os világos sört, lefut negyed mérföldet (402 1⁄4 m-t), majd gyors egymásutánban még háromszor megismétli ugyanezt. A világszerte jól ismert Brooks futócipőmárka fizet neki ezért. Az is kiderül, mit érez 1, 2, 3 és négy sör után.

(Le)henger(lő)

Felejtsd el a régi SMR-hengereket. Összegyűjtöttük az összes -legalább annyira hatékony - eszközt, amik elősegítik a regenerációt és segítenek a fájdalom leküzdésében is. Te melyiket próbálnád ki?

Bajnokok reggelije

A következő kérdés meghatározóan fontos a futók számára: „Mit egyek hosszú futás vagy verseny előtt?” Az ideális edzés előtti étel szénhidrátokban gazdag, közepes mennyiségű fehérjét tartalmaz, és zsírból kevés van benne - utóbbi két tápanyagot nehezebb megemészteni, ami gyomorproblémákat okozhat. Próbálj ki többféle ételt a felkészülési időszakban, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet - ebben segítünk mi is ezzel a cikkel.

A futás mesterei

Ebben a számunkban ismét bemutatjuk három szakértőnket, akiktől nem csak ti, de mi is rengeteg segítséget, tanácsot kapunk. Megismerkedhettek Szántó Nellivel, akivel a futóklubunkban is összefuthattok, és Gadányi Bálint és Vajda Zsuzsi is elmeséli, hogyan kezdtek el a futással foglalkozni.

Érd el a céljaid!

Egészségesebb szeretnél lenni? Gyorsabban versenyezni? Fogyni? Megelőzni a sérüléseket? Új számunkban szuper edzésprogramot találsz, mely az erőre, hajlékonyságra és a keresztedzésekre épít - így segít abban, hogy futóként minden álmod valóra váljon!

Minden, ami ultra

A maraton már megvolt, de több is van a lábadban? Akkor a következő kihívásod az ultra. Az viszont egész más tudatállapot, és más felkészülést is igényel. Megmutatjuk, miről van szó, aztán dönts róla, belevágsz-e vagy sem.