Borítókép: Jó dolog töröknek lenni

Jó dolog töröknek lenni

Reggel edzeni, egy órával később érkezni az irodába és nem kikapni a főnöktől? Törökország egyik tartományában mindez nemcsak lehetséges, hanem kimondottan ajánlott.


Kedves magyarországi munkáltatók és vezetők, egy kis figyelmet kérünk.
A Törökország nyugati részén található tartomány, Edirne kormányzója úgy döntött, megengedi a dolgozóinak, hogy egy órával később érjenek be a munkahelyükre, amennyiben ezt a plusz órát testedzésre fordítják. A kezdeményezés a "Gyógyírünk a sport" nevet viseli, és lehetővé teszi a kormányzói hivatalban dolgozók számára, hogy csak reggel 9:30-kor kezdjék meg munkaidejüket. És ez nem minden, az alkalmazottak edzői tanácsot és diétás tervet is igénybe vehetnek.
Nem mellesleg ez nem az első kezdeményezés, amit a kormányzó, Dursun Ali Şahin bevezetett. Tavaly kiiktatta a liftet a kormányzati épületek első három emeletéről, kivéve a kórházakból és az ápoló otthonokból. Ezen kívül olyan törvénymódosításokon is dolgozik, amelyek kevesebb só– és cukoradagokat írnak elő az éttermekben.
Az Atlanti-óceán másik oldalán, Green Bay-ben szintén él egy hasonló kezdeményezés: itt a kormányzati hivatalnokok rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, ha egy őszi félmaratonra edzenek.