Borítókép: Igazi Futó: téged mi hajt? Írd meg nekünk!

Igazi Futó: téged mi hajt? Írd meg nekünk!

Forrás: Getty Images
Főszerkesztőnk, Pászor Máté most arra buzdít, hogy írd meg nekünk, hogy váltál futóvá!

A napokban szembe futott velem egy nyolcvanas férfi. Az egyik karja csukló alatt szinte teljesen hiányzott. A vastag mackónadrág, amit viselt, biztosan nem lehetett túl kényelmes, de ő nem foglalkozott semmivel, csak gyűrte a hegyet. Intettünk egymásnak.

Ilyenkor mindig eszembe jut, mi lehet az ember mögött. A háborúban sérült meg? Vagy egy autóbalesetben? Hogyan tudta feldolgozni a traumát? Hogyan tudja nyolcvan felett újra és újra rávenni magát, hogy nekivágjon? Mi az ő története?

Ahogyan futás közben több és több emberrel találkozom, egyre gyakrabban jut eszembe, mennyi minden mozgatja, motiválja a futót, aki a munka, a gyerekek, vagy az ápolásra szoruló családtagok mellett is talál időt arra, hogy nekivágjon. A saját sztoridat talán teljesen hétköznapinak érzed, miközben mások számára erőt adhat. Hogy elkezdjék, hogy folytassák, vagy ne adják fel. A Runner’s World most szeretné megismerni és bemutatni a te történeted. Írd meg nekünk, hogyan váltál igazi futóvá.

Ha szeretnéd megosztani velünk a történeted, akár a Runner's World magazin címlapjára is kerülhetsz! A részletes információkat itt találod: