balaton, tavasz

Szervezz futókirándulást belföldön! 4 szuper helyszín, ahol te futhatsz egy jót, és az egész család jól érezheti magát

Forrás: Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
Imádjuk a tavaszt, hiszen a hideg és sötét hónapok után annyira jó kiszabadulni a természetbe, tele van illatokkal és színekkel az erdő, úgyhogy az egész család számára igazi felüdülést jelent! Mivel hazánk legtávolabbi pontjai is viszonylag kis idő alatt elérhetőek, akkor sem kell aggódnod, ha nincs több napod egy kis kikapcsolódásra, hiszen akár egy-egy napra is érdemes ellátogatni a kiszemelt helyszínekre. Magyarország tele van olyan csodás helyszínnel, ahol izgalmas futóútvonalakat találsz, és ameddig te gyűjtöd a kilométereket, a család többi tagja kirándulhat vagy épp élvezheti a környék gasztronómiáját. Vagy akár levezetésként együtt is megtehetitek ezt!

Sőt, ha az egész család vagy baráti társaság szívesen sportol, kerékpárral az ország szinte bármely táját be tudjátok járni, és minderre épp most, tavasszal a legideálisabb az időjárás. Ráadásul csak a Balaton környékén 1000 kilométernyi kitáblázott, biciklizésre alkalmas út vár, a kényelmes tekeréstől az igazi felpezsdítő teljesítménytúrákig bármit megtalálsz, de az ország többi részén is várnak a kerékpárutak, amelyek egyszerre nyújtanak jó szórakozást, sportolási lehetőséget, a bátrabbak számára pedig akár egészen extrém sportélményt is.

Bármilyen tevékenységre szavazzatok is, van tippünk:

Mit szólsz például Badacsonyhoz? Izgalmas futóútvonalat állíthatsz össze itt magadnak, hiszen több varázslatos kilátóval is rendelkezik, de a látnivalók miatt az egész család számára különleges program lehet. Arról nem is szólva, hogy számos borospince és vendéglő várja itt a turistákat, úgyhogy finom falatokra és italokra is érdemes megállni!

badacsony
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Badacsony

Ha keményebb futásra vágysz, akkor irány Kékestető! A Kékesen álló, 180 méter magas tévétorony még pazarabb kilátást kínál Magyarország legmagasabb (1014m) pontjáról az idelátogatóknak. Tiszta időben akár a Magas-Tátráig is el lehet látni! De a kilátón számtalan túraútvonal vezet, amelyeket futva vagy sétálva is izgalmas bejárni. Bármelyiket választod, érdemes útba ejteni a szép kilátást nyújtó Erzsébet-sziklát fakeresztjével, a Sas-követ az első világháborúban elesett turisták emlékművével, a Pisztrángos-tavat a Petőfi-forrással, valamint a Jávoros-forrást. A terület különleges mikroklímájú, sötét és hűvös, úgynevezett montán (magashegységi) bükkerdő, ilyen típusú erdő csak a 900 méter feletti csúcsokon található, hazánkban itt, a Kékesen, valamint Galyatető térségében. Jellemzőek még a környékre a vadregényes, mohával belepett kőtengerek is.

kekes
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Kékestető

Ha a fővárosban élsz, és nem szeretnél sokat utazni, a Dunakanyarban érdemes időnként túrákat tenned, mert itt valóban egyetlen tökéletes napba sűrítheted a természet nyújtotta élményeket, a vízparti sétákat, a történelemről mesélő utcácskákat és a napot lezáró finom vacsorát. A Dunakanyarban a folyó mindkét partján szuper kirándulóhelyekre bukkanhatsz, az egyik legkülönlegesebb Visegrád és környéke, ahol a fellegvárat meglátogatva egy középkori időutazást is tehetsz, felfutva pedig kőkemény edzésben lehet részed. A kilátás pedig innen is csodálatos! De szemben, Dobogókőnél is kényelmes vagy akár izgalmasabb túraútvonalakat találsz, és amíg te egy hosszabb távot teljesítesz, a család kisebb tagjainak sem okoz majd gondot például a 2,8km-es Thirring-körút bejárása!

dobogókő
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Dobogókő

Igazán különleges azonban Tokaj, a Felső-Tisza-Vidék és a Nyírség térsége, mely Magyarország északkeleti részén húzódik, és a látványosságokban, sportolási lehetőségekben is bővelkedik. Ott van például a festői szépségű Boldogkő vára az eldugott, meredek sziklagerinceivel, ahonnan gyönyörű kilátást nyerhetünk a vadregényes vidéki tájra, arról nem is beszélve, hogy remek helyszín pár szuper fotó elkészítéséhez.

boldogkovar
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Boldogkőváralja

Látod, érdemes kimozdulni, hiszen ezernyi kalanddal várnak a hazai tájak!

Bővebb infókért klikk ide!