Borítókép: Érmet vegyenek!

Érmet vegyenek!

Egy eBay felhasználó New York City Marathon befutóérmeket árul borsos áron az interneten. Vajon ennek mi értelme van?


A The New York Road Runners nevű szervezet nyomozást indított, hogy felfedje a kilétét annak az eBay felhasználónak, aki néhány órával a verseny után aukcióra bocsátott 10 db "100 százalékosan eredeti New York City Marathon befutóérmet". Péntek délután az összes érem elkelt, darabja 89.99 dollárért.
"Ha valaki több érmet is áruba bocsátt az interneten, az olyan dolog, aminek utána kell járnunk – árulta el Chris Weiller, a NYRR pr igazgatója a Runner's World amerikai kiadásának. – Az érem egy emlék mindazoknak, akik véghezvitték ezt az igen nagy és rendkívüli teljesítményt. Érthetetlen, hogy miért kéne valakinek egy érem, amit nem érdemelt ki."
Egyelőre nem derült ki, hogy egy versenyző, vagy a versenyen dolgozó önkéntes bocsátotta áruba az érmeket. Weiller azt is hozzátette, hogy korábban is előfrodult, hogy felkerültek az internetre eladásra szánt relikviák. Most is kapható az eBay-en esőkabát, takarófólia és sapka, ami a rajtcsomagban volt. Weiller azt mondja, nagy a különbség aközött, ha valaki teljesítette a versenyt és úgy árulja a relikviákat, és aközött, hogy valaki szert tett egy nagyobb mennyiségre, főleg az éremből, és azt árulja.
A szervezet azt fontolgatja, hogy ha kiderül, ki volt az eladó, az illetőt egy életre eltiltják a NYC Marathontól.