ultrafutás,Csécsei Zoltán,12 órás világrekord,24 órás világrekord,futópad

Csécsei Zoltán óriási 24 órás világcsúcsot futott futópadon!

Forrás: Szász Norbert
Zoli 286,8 km-rel új 24 órás világrekordot futott futópadon. A korábbi csúcsot - ami 264 km volt - már a futás 22-ik órájában megdöntötte, onnan már csak szépített az eredményen.

Csécsei Zoli tegnap délután 6 órakor kezdett futni. A 24 órás futópados világcsúcsdöntés mellett az volt a célja, hogy 12 órán is új rekordot állítson fel, ami 155,32 km-rel sikerült neki. Valamint megdöntötte a 100 mérföldes táv világcsúcs idejét is, ezt 12 óra 27 perckor érte el.

ultrafutás,Csécsei Zoltán,24 órás világrekord,futópad,Bódis Tamás
Forrás: Szász Norbert
Csécsei Zoli futásának utolsó órájában Bódis Tamás, 24 órás magyar bajnok, tavalyi Spartathlon győztes is csatlakozott egy időre.

A futás közben Pész Attilát, Zoli edzőjét kérdeztük: „Alapvetően az volt a taktika, hogy annyira menjen, amennyit enged a rendszer, de egy biztonságos határon belül. Ebben viszont hagyatkozzon az érzéseire is. Ahogy közeledünk a vége felé annál inkább logikus és megengedhető, hogy alacsonyabb pulzustartományokban mozogjon. A tartalék energiáit pedig majd be tudja vetni a hajrában, pláne, ha valamilyen kerek számra kihozható a futás hossza.”

Attila elmondta azt is, hogy Zoli jelenlegi edzettségi állapota még mindig fejlődő és egyre javuló tendenciát mutat. Az utolsó háromnegyed év nagyon jól összeállt. Ez a futópados kísérlet lényegében a felkészülésének egy állomása, mondhatni nem célfutás volt. Az elmúlt időszakban 200 km fölötti távokat futott hetente, az ünnepek alatt 250 körüliek is voltak, ami Attila szerint normális és szükséges terhelés lehet alapozáskor egy élvonalbeli, főként ultrafutónál.

ultrafutás,Csécsei Zoltán,Bódis Tamás,24 órás világrekord,futópad
Forrás: Szász Norbert
ultrafutás,24 órás futás,Csécsei Zoltán,futópad,világrekord
Forrás: Szász Norbert
Zolit a futás végén lefektették, ám pillanatokon belül fel is pattant és leült enni.

Óriási gratulációnk, elképesztő futás volt és persze jó pihenést!