Borítókép: A nap, amikor értük futunk

A nap, amikor értük futunk

Korán kelsz. Edzel. Készülsz a versenyre. Sérüléssel bajlódsz. Sokszor talán észre sem veszed, mennyi energiát teszel bele, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogod csinálni. Április 30-a nem csak neked lesz erőpróba, hanem nekünk is.

Célunk, hogy a Runner's World Runon 500.000 Ft-ot gyűjtsünk össze a Down Egyesületnek, ezen belül is a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóháznak, ahol sajátos nevelési igényű, így Down-szindrómával és egyéb értelmi lemaradással élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekekkel foglalkoznak. Az érintett gyermekek személyre szabott, speciális, fejlesztő terápiában részesülnek.
Az intézet játszóházi részét pedig nap mint nap tipikusan fejlődő gyermekek is látogatják. A Csodavár előnye, hogy e két társadalmi szegmens fiatal képviselői, a gyermekek, állandóan találkoznak egymással. Sok esetben együtt játszanak, így lehetőségük nyílik arra, észrevétlenül ismerjék meg, felszólítás nélkül segítsék egymást.
Ez a csodakaland kell, hogy várja a gyermekeket az épületen kívül is a játszótéren. Erre a térre vár egy finomhangolás a meglévő eszközök bővítése által. Szeretnénk olyan speciális eszközökkel felszerelni a külső játszóteret, melyek használatával az értelmi lemaradással élő gyermekek érzékszervei még tovább fejlődnek, immáron már kötetlen formában. A tervezett, külső fejlesztésnek köszönhetően, játék közben, fejlődik figyelmük, akusztikus észlelésük, a két agyféltekének harmonikus összehangolása, egyensúlyközpontjuk, ez által idegrendszerük.
A folyamat összességében fejleszti minden gyermek agyi kapacitását, így hatékonyabbá téve a későbbi tanulási folyamatokat.
Ha segítesz, biztosan megcsináljuk!

További információkat ezen az oldalon találsz.