Borítókép: Szeress bele menthetetlenül a futásba!

Szeress bele menthetetlenül a futásba!

Annak idején azért kezdtem el futni, hogy amikor nincs időm elmenni egy egyórás aerobikórára, akkor is mozogjak egy kicsit. Ilyenkor nagyjából 5 kilométert kocogtam le ímmel-ámmal, tényleg csak kényszerből. Mára a megszállottja lettem, azért összeszedtem pár tanácsot, amivel te is muszájból futó helyett szenvedélyes futóvá válhatsz!

1. Igen, lehet szakadt mackóban is futni, de sokkal jobb egy menő és színes darabban róni a köröket. Ráadásul sokkal kényelmesebbek is a kifejezetten futásra kifejlesztett szerelések. A jó megjelenés magabiztossá tesz, és úgy még a futás is sokkal, de sokkal jobb!

2. Válassz egy szép útvonalat! Reggelente gyakran futok a Városligetben, elmegyek a Hősök tere mögött, és mindig ámulok azon, hogy milyen szép városban élhetek. Korábban egy teljesen másik terepen futottam, csak szimplán a járdán, akkor nem is imádtam annyira! De a Normafánál és a Margitszigeten is mindig hatalmas élmény, hiába ezredjére megyek végig a távon.

3. Készíts egy olyan zenelistát, amelynek minden egyes dalát imádod és felpörget. Igen, macera összeszedni ezeket, de nincs is annál jobb, amikor meghallod az egyik kedvenc dalodat, és jó kedvre derít, olyankor észrevétlenül tolod le a kilométereket!

4. Fuss egy barátoddal! Nos, sokszor jó egyedül nekivágni egy távnak, kiszellőztetni a fejedet, de ha mással mész, biztosan nem adod fel időd előtt. Akkor muszáj menni, nem lassíthatsz (nehogy visszafogd a másikat), és hihetetlenül motiváljátok egymást. Biztosan kevesebb kilométer lenne a lábamban, ha nem lennének futótársaim!

5. Ne fuss, ha nincs kedved. Igen, még az is gyűlöli néha, aki egyébként teljesen belezúgott a futásba. Olyankor ne erőltesd, hagyj ki pár napot. Kombináld más mozgásformákkal, és utána próbáld meg újra!