Borítókép: Ezért ne igyál soha kávét vagy teát a munkahelyeden lévő bögrékből

Ezért ne igyál soha kávét vagy teát a munkahelyeden lévő bögrékből

Forrás: getty images
Na jó, erre biztos, hogy te sem számítottál!

Ebéd után rajtad is gyakran eluralkodik a kajakóma, igaz? Ilyenkor szinte mindenki ugyanarra esküszik: inni kell egy finom csésze kávét, és mindjárt jobb lesz a helyzet. Valószínűleg te is a munkahelyeden döntesz úgy legtöbbször, hogy ideje kávézni, de az arizonai egyetem kutatása most meglepő eredményekre jutott. Főszerepben a bögréddel!

Az eredményeik szerint ugyanis a munkahelyen tárolt bögrék 90 százalékán olyan baktériumok szaporodnak el, amelyek kimondottan veszélyesek, és nem utolsó sorban undorítóak is, mivel egy részüket a mellékhelységekből hozzuk magunkkal... A szennyeződött bögrékről részben az tehet, hogy az irodákban általában az íróasztalokon lakozik a legtöbb baci, és ha itt tárolod a bögréd, ezek könnyen áttelepszenek erre is. Arról nem is beszélve, hogy ha megpróbálod a poharat elmosni a konyhában az ott található szivaccsal, csak még inkább rontasz a helyzeten! Ilyenkor ugyanis azt éred el, hogy bár látszólag tiszta a pohár széle, valójában még több baktériumot szállítasz át, amik aztán három napig is vígan eléldegélnek itt.

Szakértők szerint a legjobb megoldás, ha a kávédat minél gyorsabban megpróbálod meginni, és a munkaidő végén a bögrét hazaviszed magaddal egy alapos tisztításra. Pláne télen, amikor könnyen megbetegszenek a munkatársaid.

Ezek után te is odafigyelsz arra, hogy alaposan megtisztítsd a bögréd, igaz?