rendezvény,

Az élő rendezvények előnyei a virtuális rendezvényekkel szemben

A vírus a rendezvényszervezésre is nagy hatással volt, ugyanis az élő rendezvényeket felváltották a virtuálisak. Kezdetben rengeteg kérdés merült fel bennünk ezzel kapcsolatban, most pedig, hogy a végéhez közeledünk, ugyancsak megfogalmazódik bennünk néhány kérdés. Vajon tényleg úgy sikerültek, ahogy gondoltuk? Valóban hozták azt a színvonalat, amelyet vártunk? Vagy mégis szükség lett volna a személyes kapcsolatra?

Élő rendezvények kontra virtuális rendezvények

Amikor valamilyen rendezvényre gondolunk, az első, ami eszünkbe jut, az a sok ember, a finom ételek és persze az ízletes pezsgők. Így furcsa, mikor ehelyett egy virtuálisan megrendezett eseménybe csöppenünk. Ugyanis a virtuális rendezvények ezt mind kizárják. Bár a kapcsolatot fenntarthatjuk, az előadásokat meghallgathatjuk, de nem kóstolhatjuk meg a várva várt finomságokat, nem koccinthatunk és ihatunk egymás egészségére. De ami talán a legfontosabb, hogy nem köszönthetjük egymást személyesen és nem beszélgethetünk úgy, ahogy azt eddig megszoktuk. Pedig általában ezeknek az alkalmaknak az elsődleges célja, hogy összehozzák a családtagokat, kollégákat, üzlettársakat, ismerősöket, és ezzel olyan közösen átélt kellemes pillanatokat szerezzenek, amelyekre később is emlékezni fognak.

Miért hatásosabbak az élő rendezvények?

No, de nézzük most meg egy kicsit szakmai szemmel is, hogy miért is előnyösebbek az élő rendezvények.


Sokkal több embert von be

Egy átlagos összejövetelen több mint 5 órát tölt egy-egy vendég. Ezzel szemben a virtuális rendezvényeken hiába a rengeteg ember, mégsem mutatkozik olyan aktivitás, mint egy élő találkozón. Így nem épülnek ki új kapcsolatok, és valószínűleg a régiek sem mélyülnek el. Ez pedig magával hordozza azt is, hogy a beszélgetések és a kapcsolatok csupán felszínesek, így a résztvevők a termékeket sem ajánlják tovább más embereknek. Az élő találkozók viszont remek alkalmat teremtenek a kapcsolatok elmélyítésére és kiépítésére, illetve a maradandó valós élmények ösztönözni fogják őket arra, hogy a későbbiekben tovább ajánlják a terméket vagy szolgáltatást. Ha te is szívesen tanulnál még a hatásos kapcsolatépítésről, akkor érdemes egy olyan üzleti protokoll tanfolyamot választanod, ahol bővítheted tudásodat, és tapasztalatot cserélhetsz másokkal. Ehhez látogass el a MOE Rendezvényakadémia oldalára!


Még jobban megismerhetnek egy adott márkát

Az élő rendezvények alkalmával az emberek az esetek túlnyomó többségében új vásárlási döntéseket hoznak. Így sikerülhet új támogatókat szerezni egy adott márkának. Emellett pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy ha egy rendezvény elmaradt, vagy virtuálisan került megszervezésre, akkor a márka nem jelenik meg rajta, ami pedig csökkenti a cég ismeretségét.

Összességében tehát mindenki számára előnyös lenne, ha a rendezvényszervezés visszatérne a normál kerékvágásba. Hiszen az üzleti szempontok mellett még fontosabb, hogy hangsúlyt fektessünk a személyes kapcsolatok ápolására is.