terepfutás, Kilian Jornet, Emelie Forsberg, pizza,

Lehet, hogy nem tudsz úgy futni, mint Kilian Jornet és Emelie Forsberg, de biztosan tudsz úgy étkezni, mint ők

Forrás: Emelie Forsberg
Az ultrafutó páros nemcsak arról híres, hogy világraszóló sportsikereket értek el eddigi pályafutásuk során, hanem arról is, hogy nagyon fontos számukra az egészséges táplálkozás.

Kilian és Emelie tavaly köszöntek el korábbi szponzoruktól, hogy törekvéseiket saját sportruházati vállalkozásukba, az NNormalba öltsék, közben a csodaszép környezetben fekvő, kicsiny norvégiai farmjukon mindenféle finomságot termelnek és kecskéket, juhokat tartanak, a megtermelt alapanyagokból pedig Emelie rendszeresen készít házi finomságokat, melyek receptjét szívesen osztja meg a követőkkel.

Kilian Jornet az elmúlt időszakban két 100 mérföldes versenyt nyert pályacsúccsal, az egyik az amerikai Hardrock 100 volt, a másik az UTMB. Emelie Forsberg társalapítója (társai Ida Nilsson és Mimmi Kotka) a Moonvalley-nek, amely növényi alapú, többnyire sporttáplálkozással foglalkozó vállalkozás.

Emelie ezúttal egy végtelenül egyszerű, ám sokoldalúan elkészíthető vega pizzareceptet osztott meg, amit előszeretettel fogaszt családi körben, mert gyors és tápláló. Feltétként mindig az éppen rendelkezésre álló, szezonális zöldségeket használja, ám ezt a pizzát mindenki saját ízlésére formálhatja, így garantáltan ízletes lakomára készülhetünk.

A tészta hozzávalói (2 pizza elkészítéséhez):

  • 2 1/4 csésze mandulaliszt (mivel ebben a receptben nincs élesztő, Emelie javaslata, hogy bármilyen típusú lisztből elkészülhet)
  • 3/4 csésze víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fokhagyma por
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 evőkanál növényi olaj

Feltéthez:

  • bármilyen zöldség (például gomba, cékla, padlizsán, paradicsom)
  • paradicsom szósz
  • sajt (vegán is használható)
  • rukkola a feltéthez

Útmutató az elkészítéshez:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Sütőpapíron kinyújtjuk és elősütjük 5 percig 225 fokon. Az elősütött pizzát megkenjük paradicsomszósszal, a felaprított zöldségeket és a sajtot rászórjuk, majd visszatesszük a 220 fokra mérsékelt sütőbe, és további 10 perc alatt készre sütjük. A végén megszórjuk rukkolával és már fogyasztható is pizza!