leves, egészséges táplálkozás, futás után, Shalane Flanagan

Mutatunk egy szuper őszi ételt, amit Shalane Flanagan is imád

Forrás: Getty Images
Az őszi-téli futások után a legjobb, ha meleg helyre kerülsz mielőbb, hogy meg ne fázz az átizzadt holmidba és az is fontos, ha valamilyen meleg italt vagy ételt fogyasztasz.

Az amerikai maratonista, olimpikon, Shalane Flanagan alkotott egy levest, amely túl azon, hogy tele van minden olyan tápanyaggal, amire futás után szükségünk van, garantáltan jól fog esni akár egy esti edzést követően, akár egy hétvégi hosszúfutás után. Készíts extra adagot, mert le lehet fagyasztani, így rövid időn belül bármikor fogyasztható!

maraton, Shalane Flanagan, leves, egészséges táplálkozás,
Forrás: Getty Images

Shalan Flanagan négyszeres olimpikon, a 2017-es New York Marathon bajnoka. Ugyan a mai napig fut, sőt versenyezni is szokott, de már nem profi minőségben. Edzőként is tevékenykedik, és három szakácskönyv társszerzőjeként a sporttáplálkozás tudományában is alaposan elmélyedt.

Shalane Flanagan extra zöldséglevese

Hozzávalók:

2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 sárgarépa, meghámozva és felkarikázva
2 zellerszár, felkarikázva
1 vöröshagyma, felkockázva
1 édesburgonya, hámozatlanul, 1 cm-es kockákra vágva
400 ml cukrozatlan kókuszital
1 doboz (kb. 500 gramm) kockára vágott paradicsom
2 tk finom tengeri só
2 evőkanál curry por
1 csésze apróra vágott szár nélküli kelkáposzta, vagy bébispenót
1 doboz csicseriborsó
1 lime leve

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat egy nagy lábasban közepes lángon. Add hozzá a sárgarépát, a zellert, a hagymát és a sót, és időnként megkeverve főzd kb. 5-10 percig. Add hozzá a curryport, és folyamatos kevergetés mellett 30 másodpercig főzd, ügyelve arra, hogy a fűszer ne barnuljon meg. Adj hozzá öt csésze vizet, az édesburgonyát, a kókusztejet, a paradicsomot és a csicseriborsót. Forrald fel, majd mérsékeld a lángot, és fedő alatt, időnként megkeverve párold, míg az édesburgonya megpuhul (kb. 10 perc). Ezt követően keverd hozzá a kelkáposztát, és párold addig, amíg megpuhul. Kapcsold le a tűzhelyet, és keverj hozzá 1 evőkanál lime levet. Kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá további lime-ot és sót. Ha ebédre készíted, már előző este fel lehet aprítani a zöldségeket, így igazán gyors és laktató leves kerül az asztalra.