maraton, Berlin Maraton, Shalane Flanagan,

Shalane Flanagan visszatér a versenyzés világába - 42 nap alatt hat maratont szeretne futni!

Forrás: Getty Images
A 40 éves futónő 2019-ben jelentette be, hogy befejezi profi futókarrierjét, ám idén ősszel mégis visszatér egy igen komoly kihívást vállalva.

Rendhagyó módon a World Marathon Majors hat versenye ebben az évben őszre került, ráadásul hat héten belül rendezik meg mindegyiket. Igaz, pár napja a Tokió Maraton szervezői bejelentették, hogy elhalasztják a februárról októberre került eseményt jövő márciusra a koronavírus-járvány miatt. Ám Shalane-t ez sem tántorítja el eredeti tervétől, a Tokió Maraton helyett egy virtuális eseményt teljesít, a Berlin, London, Chicago, Boston és New York Maraton mellett.

Azt is célul tűzte ki, hogy mindegyik maratont három órán belül szeretné teljesíteni. Tegnap le is futotta az első maratont Berlinben, ideje 2:38:32 lett. Közel három éve nem vett részt versenyen, igen impozáns tehát a visszatérés.

Shalane Flanagan 2017-ben megnyerte a New York Maratont, olyan futókat maga mögé kényszerítve, mint a kenyai Mary Keitany vagy Edna Kiplagat, ezzel 40 év után ő volt az első amerikai nő, aki nyerni tudott New Yorkban. 2010-ben második volt, 2018-ban pedig harmadik. Egyéni legjobbját pedig éppen Berlinben érte el 2014-ben, 2:21:14-et futott és őt lett a harmadik a női mezőnyben. Maratonfutó karrierje előtt, a 2008-as pekingi olimpián 10000 méteren ezüstérmet nyert.

A tegnapi után, soron következő maratonja ezen a héten, vasárnap lesz Londonban.

Futás 40 felett?! Simán! Vágj bele Te is!

A Runner's World Magazin legújabb számának melléklete kiemelt figyelmet szentel a 40 feletti futóknak - hasznos tippek, fontos tanácsok, inspiráló történetek - szerezd be mielőbb!

futás 40 felett, tanácsok futóknak, tippek futóknak,