zöldség, folsav,

Folsavban gazdag ételek, amikre futóként is nagy szükség van

Forrás: Unsplash/ Sebastian Coman Photography
Folsavra egyáltalán nem csak akkor van szükség, amikor babát szeretnél, vagy már állapotos vagy - számos más ok miatt is érdemes a folsavban gazdag étrendre koncentrálni!

A folsav a vörösvértestek fejlődésének fontos vitaminja, és az egészséges magzat számára is elengedhetetlen. A folsavhiányhoz számos betegség kapcsolódik, többek között az autizmus, gerincbetegségek, a rák és érrendszeri betegségek.

A folsav a vízben oldódó vitaminok közé tartozik, hiányában ingerlékenység, állandó fáradtság, feledékenység, a fizikai erőnlét csökkenése, vagy a gyakori lebetegedés mutatkozhat meg - a futók számára ezért is nagyon fontos, hogy elegendő mennyiséget vigyenek be belőle.

Míg a várandósság alatt javasolják az extra folsav bevitelét táplálékkiegészítők formájában, ha ez az állapot nem áll fenn, mi arra buzdítunk, fogyassz folsavban gazdag ételeket! A szakemberek szerint arra viszont figyelj, hogy a folsavban gazdag zöldségek vízben történő párolásakor akár 49 százalékot is veszthetnek a folsavtartalmukból, így érdemes nyersen is enni őket!

Mutatjuk, mely ételek dúskálnak benne!

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft