alvás,pihenés,éjszaka,nő ágyban

Így javíthatod az alvásodat edzéssel

Forrás: Ivan Obolensky/Pexels
A nem megfelelő alvás számos komoly problémát okoz a szervezetedben, ezért érdemes megtalálni azokat a megoldásokat, amik segítenek a pihenésben. Ebben pedig nagy segítségedre lehet maga a sport is.

Az edzés és az alvás első blikkre távol állnak egymástól, hiszen sportolás közben felpörögsz, viszont arról sem szabad elfeledkezni, hogy remek stresszűző is, ami szintén szoros kapcsolatban áll a pihenés minőségével. Több kutatás is bebizonyította, hogy a rendszeresen sportoló emberek jobban alszanak, mint a mozgáshiányos társaik. Van pár dolog, amire viszont érdemes odafigyelni:

Forrás: Adrianna Calvo/Pexels
Jó lenne ilyen édesdeden aludni?
  • A kőkemény, nagy súlyzós erősítéseket, HIIT órákat és résztávos futóedzéseket mindenképpen reggelre időzítsd mert ezek azok az edzéstípusok, amik nem hagyják lenyugodni a testedet, és csak akadályoznak az alvásban.

  • Estére az alacsonyabb intenzitású edzések javasoltak, mint egy átmozgató saját testsúlyos erősítés, jóga, laza úszás, regeneráló kocogás vagy futás.

  • Ha este sportolsz, lefekvés előtt minimum három órával legyen vége, hogy legyen a testednek ideje lenyugodni, és az is jó, ha ilyenkor nem haladja meg az edzés a 40 percet.

Szép álmokat!