mobility, nyújtás

#RunTheWorld – Mobility gyakorlatok, hogy jobban menjen a futás

Forrás: Getty Images
A #RunTheWorld videósorozat legújabb részében Sipos Fanni futóedző pár hasznos gyakorlatot mutat, mellyel fokozhatod a csípőd mobilitását, ezáltal javíthatsz a futómozgásodon és elkerülheted a sérüléseket.

Ahhoz, hogy a futásod megfelelő legyen, fontos, hogy bizonyos testrészeid elég stabilak legyenek (pl. a bokád), mások viszont kellően mobilak (pl. csípő), így marad a tested egyensúlyban – ha pedig kiegyenlített a helyzet nem csak könnyebben és gyorsabban tudsz futni, de kisebb eséllyel sérülsz le, és sokkal több mindenre leszel képes!

De mi is a mobility? Miért van rá szükség? Hogyan építsd be az edzésporgramodba, és mely gyakorlatok igazán hasznosak? Az alábbi videóból kiderül!

Ami a testednek kell!

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag sportolók számára, optimalizálhatja a teljesítményt, hiszen hatással van az elektrolit-egyensúlyra, és az izmok (na meg az idegrendszer) megfelelő működésére is. Szóval, a táplálkozásoddal és megfelelő étrend-kiegészítőkkel mindenképpen figyelj oda a bevitelére, hogy az edzéseken túl ezzel is támogasd a teljesítményed és egészséged!