Borítókép: „Egy héten keresztül minden reggel 5K-t futottam, ez lett az eredménye!”

„Egy héten keresztül minden reggel 5K-t futottam, ez lett az eredménye!”

Forrás: getty images
Emily Abbate, amerikai futó eléggé ellustult, ezért döntött úgy, hogy a megszokott spinning edzéseit és a jógaóráit feldobja egy kis futással. Nevezetesen eldöntötte, hogy minden nap 5K-val indítja a reggelt, egy héten keresztül.

Tudtam, hogy változtatásra van szükségem, ezért is döntöttem a kihívás mellett. A szabályok egyszerűek voltak: minden egyes nap le kellett futnom 5 kilométert - a tempó nem számít, csak az, hogy teljesítsem.

Ötszörös maratoni teljesítő

1. A felkészülés nagyon fontos

Korán kelni sokkal könnyebb, ha előző este mindent összekészítesz. Minden este kiraktam a futócuccom, így nem volt esélyem a halogatásra. És ugye tudjuk mi történik, ha kómásan próbálod összeállítani a tökéletes futó-outfitet…Nem véletlenül járnak annyian feketében New Yorkban.

2. Minél korábban mész, annál jobb

Nyáron kifejezetten jó napkelte előtt futni - igen, aludni is szuper, de nem érzed annyira magabiztosnak magad utána. Általában 6:10-kor indultam futni és 5:45-kor keltem.

3. Futótársakkal minden könnyebb

Az egyik futásom alatt a barátom 10K-s távjába csatlakoztam be. Azt viszont bevallom, hogy nekem ment nehezebben. A párom ugyanis szereti mindig túlteljesíteni magát, egyszer például azért tolt le 30 kilométert, mert jól érezte magát közben. Szóval ő volt a gazella, én meg a púp a hátán, aki 5 perc után azért könyörgött, hogy álljunk meg inni. Ha ő nem lett volna, nem vagyok biztos benne, hogy sikerül teljesítenem az aznapi futást.

4. A lényeg, hogy szokásoddá váljon a futás

Amikor elkezdtem futni, mindig mentem, amikor kellett. Nem érdekelt az időjárás, vagy az, hány óra van, tudtam, hogy mozognom kell. Két hónap múlva már nem is jelentett problémát semmi és ha valamiért nem mentem futni, hiányzott. Úgy éreztem, sportolás közben végre magamért is teszek valamit.

A kihívás vége utáni napon is úgy ébredtem, hogy indulok a szokásos reggeli futásomra. Egy hét kellett csak hozzá, hogy megszokjam az új menetrendet. Te is kipróbálod?

A következő nyújtások is segítenek abban, hogy energikusabban induljon a napod!

Forrás: https://popsugar.com