Borítókép: Így szabotálod a reggeli edzésed

Így szabotálod a reggeli edzésed

Forrás: getty images
Ha sikerült átállnod a reggeli futásokra, gratulálunk!

Bár rengeteg előnye van annak, ha mozgással indítod a napod, mégis elismerjük, hogy sokszor nehéz kivitelezni és felkelni, különösen hétvégén, amikor tovább aludhatnál. Azonban az csak az egyik része, ha kipattan a szemed az ébresztő hangjára és elindulsz, ugyanis számtalan dologgal szabotálhatod a reggeli futásod sikerét. Például ezekkel:

  • Nem eszel: olykor megengedhető a reggeli elhagyása, de ha hosszabb távot futsz, érdemes előtte bekapnod valamit. Egy mogyoróvajas pirítós, vagy banán tökéletes indulás előtt, ezek ellátnak energiával.
  • Túl sok rostot fogyasztasz: a körte és chia mag nem a legjobb futás előtt, ugyanis gyomorproblémákat okozhatnak.
  • Nem hidratálsz: nem kell literszámra innod, azonban egy pohártól semmi bajod nem lesz. A víz ráadásul segít elkerülni az izomgörcsöket is.
  • Nem készíted ki a ruháid: ha nem szeretnéd a futásra szánt időd felét a zoknid párjának keresésével tölteni, érdemes még előző este kipakolnod a másnapi cuccaid, hogy reggel csak fel kelljen venned őket.
  • Nem alszol eleget: ha éjfélig ébren maradsz, nem fog úgy menni az 5:30-as edzés, mint tervezted. Legalább 7 óra alvás kell ahhoz, hogy másnap ne romoljon drasztikusan a teljesítményed.
  • Unalmas az edzésterved: ha esetleg nehezebben vennéd rá magad reggel az indulásra, sokat segít, ha izgalmas edzést terveztél aznapra. Így kisebb eséllyel hagyod ki.
  • Nem melegítesz be: reggel még fontosabb, hogy megfelelően bemelegíts, mivel az elmúlt órákat alvással töltötted. A kocogás, dinamikus nyújtások tökéletesek.

Ha pedig hosszút futsz, próbáld ki a következő játékokat, hogy izgalmasabbá tedd a reggeli edzésed és az agyad is felpörgesd egy kicsit: