Borítókép: Felkészülés a Generali Runner's World Runra: az első közös edzés Sanyosszal

Felkészülés a Generali Runner's World Runra: az első közös edzés Sanyosszal

Már nagyon kevés idő van hátra a Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott Runner's World Runig, így természetesen a cégcsoport 3 munkatársa is átesett már az első edzésen.

Lujza élete első versenye lesz, és a 6,5 km-es távot tűzte ki célul, Judit a 10,5K-ra készül, Gellért pedig félmaratont fut. Így természetesen teljesen más edzéstervvel készülnek, azonban egy közös tréninget azért megejtettek Sanyosszal. Kora reggel a Margit-szigeten futni fantasztikus, és ezt ők is megtapasztalták. Sanyosz elmagyarázta, hogy minden egyes edzést ugyanúgy kell kezdeni: egy rövid gimnasztikával, majd egy kis kocogással. Itt fontos, hogy ne akarnak már olyan gyorsan futni, mint egyébként, mert ez még nem az edzés, hanem a bemelegítés része.

Ezt követi egy rövid nyújtás, ami után pedig érdemes repülőket, könnyebb résztávokat beiktatni, amelynek az a feladata, hogy segítsen a megfelelő futómozgás kialakításában. Ez nem csak azért fontos, mert sokkal szebb kívülről, hanem a sérülések is elkerülhetőek, ráadásul minél gazdaságosabb a futómozgás, annál könnyebb is!

A közös repülők után mindannyian a saját céljuknak megfelelően kaptak feladatot. Lujzánál a legfontosabb, hogy stabilan, egyenletes tempóban tudja majd teljesíteni a távot. Judit már gyakorlott futó, a félmaratonon is túl van, csak a télen nagyon keveset tudott edzeni, így nála az újra formába-lendülés a cél. Gellért pedig szeretné a lehető legjobb időeredménnyel lefutni a 21,1K-t! Sok sikert kívánunk nekik!

Következő cikkünkben arról számolunk majd be, milyen élmány volt a futók számára, amikor részt vettek a Generali Runner's World Run közösségi futásán Rákóczi Ferivel!