Borítókép: 60 perc a Perc utcában

60 perc a Perc utcában

Forrás: Szász Norbert
A Träning csapatától meghívást kaptunk a Crosscore Runners elnevezésű órájukra. Egyik hétfő este Szász Norbert, a Runner’s fotósa el is látogatott az edzésre, ám ezúttal nem fényképezőgépet vitt, csak egy kis akciókamerát.

A Crosscore Runners óra célja a futók erőnlétének fejlesztése, illetve egy-egy futótechnikai ismeret elsajátítása. Az óraadó edző, Zsirai Milán a Testnevelési Egyetemen végzett és főleg a triatlon és a futás területén szerzett tapasztalatokat. Három nagyobb részre osztotta az órát.

A bemelegítés pár körös futás volt a III. kerületi Perc utcai teremben. A folyamatos kocogást megbolondította pár futótechnikai elemmel. Pár rövid távú sprint is elfért a teremben. A rövid, átmozgató jellegű kocogást kis pihenés váltotta fel.

Milán ekkor részletesen bemutatta a köredzés jellegű feladatokat. Tekintve hogy 16-18 "futó" vett részt, így egy-egy feladatot párosával, azaz inkább egymás mellett csináltunk. A feladatok főleg a törzs és lábizmokat dolgoztatták meg. És hogy nehéz volt-e? Igen. A 2 *45 másodperces szettek végére mámorító boldogság töltött el. Aztán még egy kör követezett, igaz ekkor már csak 1*45 másodperceket nyomtunk.

Az óra 3. része a jól megérdemelt nyújtás. Ez a rész lehetett volna hosszabb, mondjuk egy koktéllal a kezemben. Víz azért volt és kellett is. No meg a törülköző is alaposan megtelt verítékkel.

Az óra befejezése után nem maradt hiányérzetem. Amiért jöttem, megkaptam. Kellemesen elfáradtam. Már csak egy dolog marad hátra. Ezekből az alkalmakból rendszert csinálni.