Borítókép: 5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt benevezel egy versenyre!

5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt benevezel egy versenyre!

Forrás: Europress
Mindegy, hogy az első 5K-dat vagy terepmaratonodat készülöd lefutni, mindig van pár kérdés, amit érdemes feltenni, mielőtt beneveznél az adott versenyre!

Jó az időzítés?

Vagyis, talán nem a legjobb időszak a kemény edzésekre, ha az esküvődet is szervezed közben, vagy épp beiratkoztál egy hétvégi suliba és nincs időd a hétvégi hosszúakra.

Mennyit kell edzened a versenyre?

Vagyis, hol állsz most, és mennyi időd van addig. Nyilván 10K-ról ne akarj egy hónap alatt maratonra edzeni, meg kell találni azt a reális célt, amihez azért kell dolgozni, de a kemény munkával versenyképessé válhatsz!

MUTASD MEG, MIT TUDSZ, ÉS FUSS VELÜNK AZ IDÉN MÁR MÁSODJÁRA MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ RUNNER'S WORLD RUNON, BALATONFÜREDEN ÁPRILIS 23-ÁN!

Hogy vagy most?

Van-e sérülésed, milyen az állóképességed jelenleg? Van-e súlyfelesleged? Bármennyire is szeretnél nagyobb távon indulni, ha az egészségügyi állapotod csak egy kisebbet engedélyez, akkor azt el kell fogadnod!

Mennyi szabadidőd van, amit a felkészülésre fordíthatsz?

Nem csak a futásokat kell betábláznod, de azt is fontos meghatározni, mikor van időd a keresztedzésekre és regenerálódásra is. Annak semmi értelme, ha edzel, mint az őrült, de csak 4 órákat tudsz aludni!

Miért szeretnél az adott távon indulni?

Mi motivál? Ez a motiváció kitart hónapokig vagy csak pillanatnyi? Olyan motivációt kell választanod, ami megér minden időt és belefektetett energiát!