melltartó,sportmelltartó

3 dolog, amire nagyon figyelj, ha sportmelltartót vásárolsz futáshoz!

Forrás: Getty Images
Mindegy, hogy kicsik, közepesek vagy nagyok, a melleidre kiemelten vigyázni kell edzés közben. Viszont míg egy nyújtó edzésen mindegy, mi van rajtad, csak kényelmes legyen, addig a futóedzésen nagyon nem mindegy, mit veszel a melleidre!

Legyen nagyon kényelmes!

Sportmelltartót nem divatból választ az ember, és nem is az a cél, hogy szexi legyen. A legfontosabb a kényelem, hogy sehol, de tényleg sehol ne vágjon be, viszont szépen fogja a melleidet. Többféle fazon is van a piacon, viszont minden alak és mell más és más, így a legjobban akkor jársz, ha jópárat felpróbálsz vásárlás előtt. Igen, felpróbálsz: próba nélkül ugyanis tilos sportmelltartót venni!

Tartson megfelelően!

A mell nagyrészt zsírszövetből áll, amik a kutatások szerint mozgás hatására jelentősen megnyúlhatnak. Ez hosszú távon nem csak fájdalmas, de rontja a mell formáját is, így a tartás nagyon lényeges szempont. Ne szorítsa le kellemetlenül a ciciket a ruhadarab, de ne is álljon el a mellektől.

Figyelj a tisztításra!

Futás közben általában izzad az ember, és bár ma már egyre több márka készíti légáteresztő anyagból a terméket, attól még ezt a ruhadarabot nagyon fontos, hogy minden edzés után kimosd, mert az izzadás miatt baktériumok tanyáznak rajta. Viszont vigyázz rá: érdemes 30 fokon mosni, és szárítógép helyett a napon vagy a lakásban szárítani!

Most pedig irány a tökéletes sportmelltartó felkutatása: a május 9-12. között 10-70%-kal olcsóbban szerezheted be a kedvenceidet a JOY-kuponokkal, több mint 300 márka kínálatából lehet választani 2000 üzletben!