szellőztetés

A legfejlettebb szellőztető rendszer

Számos szellőztető rendszer van forgalomban. Ezek nemcsak árkategóriában, hanem működési tulajdonságaikban és azok minőségében is alapvető eltérést mutatnak. Túlzások nélkül azt állíthatjuk, hogy az összes forgalomban lévő szellőztető rendszer közül a Zehnder technológia képes a legtöbbre.

A rendszer jellemzői

A rendszer alkalmas bármilyen lakótér szellőztetésére. Számos díjat és magas minősítést zsebelt már be, a fejlesztései mégis továbbra is folyamatosak. A termékeik hátterében valós szolgáltatások is állnak. Így a vásárláson kívül a rendelkezésünkre állnak tervezés, kivitelezés és a szerviz terén egyaránt.

A szellőztető rendszerük használatával biztosíthatjuk otthonunk, üzletünk területére a folyamatos friss levegőt. A rendszert nagyon csendes működés jellemezi, ami mellett kiemelkedően magas hatásfokkal dolgozik. Mindemellett a fogyasztása is egészen minimális. Használatával nem csak a friss levegőről gondoskodhat, hanem szabályozhatóvá válik a páratartalom is. Ennek köszönhetően egész évben kézben tarthatja a helyzetet, alkalmazkodva a piaci elvárásokhoz akár okos telefonon keresztül is. A rendszer egyes elemei illeszkednek egymáshoz, így akár kombinálhatóak is egymással.

A Zehnder múltja

Az eredetileg svájci gyökerű családi vállalkozásból indult cég mára a nyugat-európai komfort szellőzés formatervezett radiátor és sugárzóernyő cégcsoportjává nőtte ki magát. A harmincas években fűtéstechnikával kezdett foglalkozni, majd folyamatos fejlesztésekbe kezdett.

Termékeik között akár a nagy belmagasságú terekbe, így a gyártócsarnokokba, logisztikai csarnokokba is vannak megoldások. Normál belmagasságú terekbe, mint irodák, közintézmények, valamint otthonok fűtésére, hűtésére is kínálnak lehetőséget. A díjnyertes termékeik azonban a komfort szellőztető gépek.

A szellőztetés fontossága

Az ember életében meghatározó szerepe van a friss levegőnek. A rendszeres szellőztetéssel elkerülhető a rossz minőségű alvás, és megelőzhetőek a gyakori fejfájások is. Sőt elkerülhetőek a kellemetlen szagok a levegőben is. És pont ezzel előzhető meg a nedvesség kicsapódása, és ezzel együtt a penészesedés is megelőzhetővé válik.

Azonban azt a mennyiségű friss levegőt, amennyire egy családnak szüksége van, nem tudjuk szimpla ablaknyitogatással fedezni. Illetve a folyamatos direkt szellőztetés következtében hőveszteség keletkezik, amelyet az ingatlan ismételt felfűtése vagy lehűtése eredményez. A szellőztető rendszerek erre lettek kitalálva. Használatukkal a friss levegő ablaknyitás nélkül bejut. További előnye, hogy a levegő szűrten por, atka és szagmentesen távozik. De ezek a felesleges anyagok légkörünkből a levegőcsere során kivezetésre is kerülnek. A Zehnder rendszernek köszönhetően egy egészséges, szebb világot hozhatunk létre.