futó anyuka,futómami,futás,nők

A futó anyukák kétharmada érzi magát bűnösnek, ha futni megy

Forrás: Getty Images
Pedig fontos, hogy példát mutassanak!

Ugyan a kutatás brit anyukák körében készült (mindenkinek volt legalább egy, maximum hatéves gyermeke), az eredménye nálunk is kifejezetten érdekes lehet. A Sport England tette közzé a tanulmányt, amelyből kiderült, hogy a nők 30%-ának kevesebb, mint egy órája van naponta arra, hogy magával foglalkozhasson, esetleg sportoljon. Ráadásul 61%-uk vallotta azt, hogy bűnösnek érzik magukat, ha elmennek a gyerek mellől sportolni, és 77%-uk több időt szeretne sportolással tölteni.

Pedig a kutatás egyik vezetője ezt nyilatkozta:

„A vizsgálatok szerint, azok a gyerekek, akiknek a szülei aktívak – kifejezetten az anyukáik – sokkal nagyobb eséllyel lesznek maguk is aktívak. És azok a gyermekek, akik már kicsi koruktól kezdve pozitív példákat látnak maguk előtt a sportolás tekintetében, nagyobb eséllyel teszik prioritássá a sportolást későbbiekben is, ha felnőnek.”
futómami,futó anyuka
Forrás: Getty Images

Világossá vált, hogy az édesanyák sokkal nagyobb befolyással bírnak ebben a gyermekeik szokásait illetően, mint az apukák, így nagyon is fontos, hogy anyaként is merjenek elmenni sportolni. Ezzel nem csak saját magukat teszik kiegyensúlyozottabbá, ezáltal jobb szülővé, de az utódaik életét is jobbá tehetik.

Nem csak azt fontos megmutatniuk, hogy mennyire fontos az egészséges életmód és a sportolás, de azt is, hogy időt kell szakítanunk arra, hogy törődjünk magunkkal! Hajrá, futómamik!